Duna-Tisza közi vitairatunk

Letölthető formátum:

LETÖLTÉS

Országos választási programunk

Ide kattintva olvashatja el őket!

http://mszp.hu/cimke/program

Facebook

Galéria

Királlyal újult meg a kecskeméti MSZP!

Tisztújítás

Ma megkapta minden kecskeméti párttag az MSZP új városi vezetői névsorát.
Továbbra is magasnak tartom a 10 fős testületszámot. A 3 fő alelnökről nem is beszélve. TÚLZÁS! MINEK ennyi ember??
Egy kollektív 5 fős modell szerencsésebb lenne: 1 elnökkel, 1 elnök helyettessel és 3 fő elnökségi taggal. Mi a fenének kell 10 fő?!...

A 10 fős testület eléggé vízfejű, vagyis NAGY.
A bürokráciát (ami óriási most) és a vezetőlétszámot pedig radikálisan le kellene csökkenteni, hogy hatékonyan és takarékosan működjön a párt. Persze ez a párton belüli karrieristáknak nem érdeke. De kérdés, hogy milyen karriert fognak befutni, ha nem lesz radikális változás az MSZP-n belül?? Elárulom; semmilyent.
Arról nem is beszélve, hogy az elnökségben vannak olyan tagok akikkel mindent el tudok képzelni csak a MEGÚJULÁST NEM. :S Neveket hagy ne írjak. (2 főre gondolok amúgy)
Hát ennyi. A kritikám ellenére azért bizakodom.

Reakció

Remélem az ehhez hasonló (építő jellegű) kritikákat végre helyi szinten és magasabb berkekben is figyelembe fogják végre, valahára venni, mert ez lenne a gyökeres megújulás alapja...

mmdaniel

Tisztújítás..?

Kicsit csodálkozom azon, hogy semmiféle hivatalos tájékoztató levél nem jött a párttagok részére, hogy kik lettek az elnökség tagjai...stb.
Lehet az új vezetés nem tartja érdemesnek bemutatni azt a 10 főt akikből áll.
Mindenesetre FURA!

-

-

A nyugalomra intés óta

A nyugalomra intés óta -június 24.- eltelt két hét. Talán most már megkérdezhetem, hogy kapnak-e a tagok egy e-mailt arról, hogy kik lettek alelnökök, elnökségi tagok?
Nem akarok én sokat, csak alapvető infok legyenek. Vagy ez annyira bizalmas hogy be kell menni a pártirodára és ott fülbe súgják?

válasz

A reklamáció érthető és logikus. Remélem, rövidesen lesz rá megoldás...

mmdaniel

megújulás

Elolvastam a cikket, de nem sokkal lettem okosabb. Ha nem voltam ott a közgyűlésen, akkor honnan tudhatom meg az elnökön kívül a többi funkci nevét?
Jó lenne észhez térni és a honlapon minél több hírt megjelentetni, mert nagyon érződik rajta a választás utáni időszak bénultsága.

reakció

Ezzel abszolót egyetértek! A honlapnak a lehető legkurrensebbnek kell lennie... Azonban most türelemre van szükség, mert a párt belső megújulása egy kicsit hosszabb folyamat, helyi szinten is. Ha majd mindez befejeződött, már juthat ezen területekre is nagyobb figyelem.

Egyébként vélhetőleg azért nem volt most részletesebb maga a nyilatkozat, mert stratégiai okokból nem lett volna célszerű mindent egyszerre "kitálalni". Biztos vagyok benne, rövidesen minden lényeges információt közzétesznek, illetve mi is fel tudjuk rakni azokat a honlapra...

mmdaniel