Ki fogja eltakarítani a szemetet?

Egy ötlet...

Mi lenne, ha hivatkozván a vonatkozó önkormányzati rendeletre,- mellékelve a képeket - feljelentenénk a helyi Fideszt a közterület-felügyeletnél? Megmondom miről van szó. Az én értelmezésem szerint a február 27.-i Orbán beszédre kiragasztott hirdetmény nem minősül választási plakátnak, hiszen sem országgyűlési, sem önkormányzati, sem időközi választásról nincs szó! Magyarul: le kell fényképeznünk minden egyes illegálisan kihelyezett ilyen plakátot és az annyi rendbeli 30000 Ft-os szabálysértés a rendezvény felelősének! Érdemes rajta elgondolkodni, vagy nem? :O)

választás

Szerintem, mivel a helyi népszavazás is - főszabály szerint - a választási eljárásról szóló törvény hatálya alá tartozik (1997. évi C. törvény 2.§ e) pont), ezért arra ugyanúgy a választási szabályok vonatkoznak. Így az azzal kapcsolatos mindennemű rendezvény, hirdetmény, kampány akció stb. szintén választási cselekménynek minősül.

Ettől függetlenül a jegyző megbírságolhatná őket, szabálytalan plakát ragasztás miatt, amit azonban valószínűleg nem fog megtenni (egy próbát azonban megérne :)

Értelmezés kérdése...

Péter!
Én azért megnézetném a pártközpont fenti jogászaival a dolgot, hogy mit tudnak ebből kihámozni. Ez nem jelenti azt, hogy nem hiszek Neked, csak több szem, többet lát, és több elme, többféleképp gondolkodik.

Megtegyem én a bejelentést? :O)