Duna-Tisza közi vitairatunk

Letölthető formátum:

LETÖLTÉS

Országos választási programunk

Ide kattintva olvashatja el őket!

http://mszp.hu/cimke/program

Facebook

Galéria

Kecskemétre is ráfér az elszámoltatás

Király József, az MSZP kecskeméti elnöke, polgármesterjelöltje szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: Az elmúlt két hónap megmutatta, mit jelent a kétharmados többség Fidesz-módra. Amellett, hogy a rendszerváltás óta nem tapasztalt hatalmi és politikai berendezkedés szemtanúi lehetünk, sajnos azt is tapasztaljuk, hogy az ország valós irányítása helyett még mindig populista kampány folyik.

Az őszi önkormányzati választási kampányra az MSZP kecskeméti szervezetének van már polgármesterjelöltje és a 15 választókerület egyéni szocialista indulói is ismertek. A tavaszi választói akaratnak megfelelően az MSZP kecskeméti szervezetében gyökeres megújulás történt. Ennek folytatásaként az önkormányzati képviselőjelölteknél is sok fiatal kap lehetőséget. A jelöltek közel fele 35 év alatti.

A kecskeméti MSZP a helyiek problémáinak ismeretében megoldást kínál a tiszta közélet megteremtése, környezetünk megóvása, az egészséges életmód, valamint a fiatalok problémáinak kezelése terén.

A szocialisták élhető várost, tisztességes közéletet, polgárbarát és gyors hivatali ügyintézést szeretnének Kecskeméten. Emellett azon lesznek, hogy az őszi kampány a helyi ügyekről szóljon, ne pedig a budapesti politikai „lufikról”. Így például arról, hogy miért emelkedett 2006-hoz képest tizenegyszeresére Kecskemét hitelállománya? A kecskeméti beszerzéseken vajon miért nem jutottak a kecskeméti vállalkozók munkához? Miért kellett továbbá a Kecskemét kommunális szolgáltatásait 10-15 évre „eladni”? Miért növekedtek folyamatosan a város működési költségei, miközben a fideszes vezetés költségcsökkentés címén több milliárdos szerződéseket írt alá különböző cégekkel? A központosított beszerzésekkel párhuzamosan nagyban csorbult az intézmények önállósága is, hiszen mit tehet az a vezető, akinek nem áll alkalmazásában sem a portás, sem a takarító, sem a karbantartó, sem pedig a beszállítók? Ezért a szocialisták szerint ezeket a szerződéseket azonnal felül kell vizsgálni, és a nem megfelelően teljesítőkkel haladéktalanul fel kell bontani a megállapodást.

A közpénzekkel való visszaélés másik példája az új élményfürdő és a hozzá kapcsolódó szálloda építésének finanszírozása, amelynek hatásait az „Unokáink is látni fogják” címmel lehetne aposztrofálni. Azért, hogy ebben világosabban láthassanak a kecskemétiek, holnap a kecskeméti MSZP levelet juttat el a polgármesternek és a jegyzőnek, hogy haladéktalanul hozzák nyilvánosságra az élményfürdő és hotel szerződéseit, valamint a szerződéskötést megelőző gazdasági számításokat és hasznosulási tanulmányokat.

A 2010-es önkormányzati választásokon induló jelöltek bemutatkozása ide kattintva tölthető le.

CsatolmányMéret
jelölti bemutatkozó_végleges.pdf218.05 KB

Na végre, hogy tudhatjuk a

Na végre, hogy tudhatjuk a jelölteket. Így viszont mindjárt több mindent is megtudhattunk róluk. ez jó. Az is jó, hogy sok a fiatal, még akkor is ha többről kiderül, hogy politikai munkát még nem végzett. De most lehet, ajánlót gyűjteni, kampányolni, tapasztaltot szerezni.

Remélem a helyi mszp önkormányzati frakciója kemény lesz a szeptemberi utolsó ülésen. Az is kampány lehet, ha ott felvetnek témákat. Lezs-e közmeghallgatás, mert ha igen akkor ott kellene megjelenni sok embernek, aki kritizál.

kemény kritika?

Már elnézést, de mintha valahogy kimaradt volna az "elszámoltatás" kérdésköréből a kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában, valamint a Juhar utcai iskolában történtekkel kapcsolatos érdeklődésük!
Halason 3 ápolóval szemben vádemelésre került sor, akik azonban mégis ismét ugyanott dolgoznak, az Intézet Igazgatónője (aki a jelzések ellenére sem tett semmit) még csak figyelmeztetésben sem részesült, miközben a dolgozók blogján (Netre.fel) olyasmiket tesznek szóvá, hogy a betegek által fizetett üdülésen 106 fő vett részt, ebből 33 volt a gondozott és olyasmit is, hogy az egyik vezető beosztottjaként ugyanott dolgozik a férje, a lánya, a nővére és annak gyermeke. Több, mint 270 ezres látogatottsággal valószínűleg lehet azért valami az említett blogon hozzászólók által felvetettekben, ez már elég nagy szám kellett volna legyen ahhoz, hogy felfigyeljenek rá, nem?
A Juhar témában február 04. óta annak ellenére sem került még sor senkinek sem a meggyanúsítására, hogy 26 tanú (köztük többen magukra nézve is terhelően) tanúsította a történteket. A FIDESZES megyei vezetés támogatását élvező vezetők nyíltan hangoztatják "bebetonozottságukat", megtorolva a jogsértésekkel szemben fellépettek kiállását. Ennyi embert (dolgozókat, betegeket, fogyatékos gyermekeket) érintő, akár egész további életükre kiható témában senkitől sem számíthatnak támogató segítségre? A februári közgyűlésen kudarcba fulladt kísérlet után nem kellene/illene helyre tenni a témát? ha nem is a presztízs, de legalább a tisztesség okán, hiszen akkor a "politikai támadásuk" címén visszautasított, a közgyűlési határozattal szemben csupán csak tartózkodó szavazásuk formájában megvalósult "segítségükkel" igen nehéz helyzetbe hozták az Önökre számító, az Önök határozott és kemény fellépésükben reménykedő érintetteket. Tisztelettel: Dr.Domokos Győző