Duna-Tisza közi vitairatunk

Letölthető formátum:

LETÖLTÉS

Országos választási programunk

Ide kattintva olvashatja el őket!

http://mszp.hu/cimke/program

Facebook

Galéria

Vizsgálózbizottság felállítását kezdeményezzük a KSE-ügyben

Az MSZP kecskeméti szervezetének elnöke, Király József a Kecskemét SE számlázási botránya kapcsán tartott keddi sajtótájékoztatóján egy másik, 180 milliós utalásról is beszélt az újságíróknak.

Kora délután az MSZP is elmondta véleményét a hétfőn kirobbant, a Kecskeméti SE Kft. 64 millió forintos számlázása kapcsán. Király József, a párt kecskeméti szervezetének elnöke a helyi sajtó képviselőinek elmondta, hogy pártja már a tavaszi ülésszak során is kérte, vizsgálják felül az önkormányzati tulajdonú egyesület gazdálkodását, mert hónapok óta jöttek a hírek az esetleges visszaélésekről, gazdasági problémákról. - Azt azonban nem gondoltuk volna, hogy ilyen súlyos ügyek is meghúzódnak a háttérben - fogalmazott a politikus. - A napilapban említett dokumentumok nincsenek a birtokunkban, de őszintén megmondva nehezemre is esik elhinni, hogy ilyen esetek megtörténhetnek egy önkormányzati cégnél. Ezzel kapcsolatban szerdán benyújtom hivatalosan is kérdéseimet dr. Zombor Gábor polgármester részére. Így választ várunk arra, igaz-e, hogy a január és május közötti időszakban összesen 64 millió forintot fizettek ki marketing kiadásokra egy kocséri cégnek? Igaz-e, hogy ennek a cégnek a tevékenységi listáján nem is szerepel olyan szolgáltatás, amelyre a számlák ki lettek állítva? Szintén választ várunk arra is, hogy a most felemlített időszak előtt történtek-e hasonló kifizetések az önkormányzati tulajdonban lévő sportegyesületnél? - mondta el az MSZP helyi első embere.

Király József ezt követően több fényképet is bemutatott, melyen a Népszava cikkében megemlített kocséri Globe-Ép Kft. telephelye és központja látható, egyik egy falusi házikó, másik pedig egy kocsma melletti lezárt üzlethelység. - Mindenképp érdekes, hogy ilyen hátterű cég miként intézhette a KSE marketing ügyeit, főként ilyen nagyságrendben – folytatta tájékoztatóját az MSZP-s politikus. - A mostani eset kapcsán szorgalmazni fogjuk, hogy az önkormányzati cégek felügyeletét a jövőben ne egy-egy bizottság, hanem az önkormányzati testület ellenőrizze. Meg szeretnénk egyúttal vizsgáltatni a többi önkormányzati ég gazdálkodását, mert ezek után jó lenne tényleg tiszta vizet önteni a pohárba, ne lehessen így elherdálni a közpénzeket Kecskeméten.

Király József sajtótájékoztatója végén megemlítette, hogy egy, a KSE-ügytől független számlázás kapcsán a napokban is tett már fel kérdést a polgármesternek. A baloldali politikus a újságírói kérdése elmondta, hogy ennek az ügynek nincs köze a sportegyesülethez, hanem egy takarítást és őrzést-védést biztosító cég felé kiutalt 180 millió forint hátteréről várják dr. Zombor Gábor válaszát.