Duna-Tisza közi vitairatunk

Letölthető formátum:

LETÖLTÉS

Országos választási programunk

Ide kattintva olvashatja el őket!

http://mszp.hu/cimke/program

Facebook

Galéria

Több százmilliós városi pénzen kampányol a kecskeméti Fidesz

Szeretném elmondani, hogy nem véletlenül választottuk mai sajtótájékoztatónk helyszínéül a Kossuth szobrot, ugyanis Kossuth Lajos több mint másfél évszázaddal ezelőtt következetesen kiállt a magyar sajtószabadság mellett.

Bevezetőül engedjenek meg néhány gondolatot a sajtószabadság tárgyában elmondott egyik beszédéből
, amely ma is megfontolandó:

„Nincs veszedelmesebb dolog, mint a kormányt s annak tagjait oly magas régióba helyheztetni, hogy oda a nép szabad szava fel ne juthasson, - a mely pillanatban egyes személyek bálványai kezdenek lenni az uralkodók, megszűnnek a népnek kedveltjei lenni. Ha valamely kormányszék a sajtószabadságot eltörli, cselekedeteit a közönséges itélet alá ereszteni fél, s a ki ettől fél, annak cselekedései igazságtalanok.”

„… vegyenek el mindent, csak szabad sajtót adjanak, s nemzetem szabadsága, boldogsága fölött kétségbe nem esem; vagy nyomtatási szabadság, vagy a szabadság elnyomása. Ut közép itt nincs! Én a sajtó szabadságára voksolok!”
Most pedig átadom a szót Lossó Aidának, a Kecskeméti Fiatal Szocialisták vezetőjének, hogy mondja el tiltakozásunkat.

TILTAKOZÁS

Mi, kecskeméti baloldali érzelmű emberek tiltakozunk az ellen, hogy a város pénzén működő Kecskeméti Lapok, valamint a Kecskeméti Városi Televízió a kecskeméti adófizetők pénzéből a FIDESZ pártpropaganda szócsövévé lettek!

A Kecskeméti Lapokra szégyen, hogy a 142 éves hagyományokat megszakítva, sokszor hazug állításokat közölve tetszelegnek a Városháza Fideszes vezetőinek azzal, hogy elektronikus oldalukon szinte válogatatlanul ocsmány és elferdített módon írnak a baloldali érzelmű emberekről. Levelezési rovatukban pedig moderálás nélküli tesznek közzé olyan véleményeket, amelyek emberi méltóságukban alázzák meg a más nézetűeket és vallásúakat. Mindezt a mi pénzünkből. Elég volt!

Éppen ezért kérjük a Kecskeméti Lapok tulajdonosi körét, hogy mentsék fel a vezetőket, és állítsák helyre azokat az értékeket, amelyek több mint száz éven keresztül jellemezték ezt a lapot.

A Kecskeméti Televízió a választási kampányban egyértelműen a FIDESZ jelöltekről szól, míg mi baloldaliak azt érezzük, hogy le lettünk tiltva a képernyőről. Ez megengedhetetlen egy demokráciában.

Ugyanígy elítéljük, hogy a Kecskemét városi honlapon szereplő hírek, továbbá a Petőfi Népének és Gong Rádiónak leadott cikkek nem a tényeken alapulnak, hanem azokat elferdítve a Fideszes képviselők megjelenését szolgálják.

A most megjelent és széles körben beharangozott Kecskemét – Négy év krónikája kiadvány áráról – mi szerint a 68 oldalas színes füzet egy példányának előállítási költsége csupán 180 Ft volt – már valótlanul nyilatkoztak, és azt egyértelműen a FIDESZ pártpropaganda céljaira használják.

A választási kampány baloldali üzeneteit letiltják, sajtótájékoztatóinkon, melyeken közérdekű témákat hozunk nyilvánosságra, meg sem jelennek az említett médiák.

Ezért kellett óriásplakátjainkon megjelentetni, hogy Kecskemét város összadóssága több mint 20 milliárd Ft, és sok céggel több milliárd Ft-os megrendeléseket, titkos szerződéseket kötöttek hosszú távra úgy, hogy abból kihagyták a kecskeméti vállalkozókat, azaz becsapták az itt élő embereket.

Hallgatnak arról is, hogy október 1-től a megszűnő Kiskunfélegyházi Kórház hatvanezer fős betegellátását egy rapid megoldással a Kecskeméten lévő Megyei Kórházra irányítják át, és az amúgy is terhelt kecskeméti betegellátásban még nagyobb hátrány érné a kecskemétieket, hiszen még több idő, még nagyobb sorok elé nézhetünk.

A „hallgatás ára”, azaz a Kecskeméti Lapokra és Televízióra, valamint a különböző kiadványokra adott pénzek több százmillió Ft-ot tesznek ki. Hogy ez jobban érzékelhető legyen: ez az összeg számtalan óvodai, bölcsődei hely biztosítására lett volna elég az elmúlt években. Helyette Kecskemét féligazságokat, FIDESZ pártpropagandát kapott. Megérte? Szerintünk nem!

Végezetül arra kérünk minden jó érzésű kecskeméti polgárt, hogy amíg a Kecskeméti Lapok nem változtat jelenlegi stílusán, véleményüket folyamatosan küldjék el a szerkesztőségnek, továbbá tiltakozásképpen hajítsák szemétre a Városháza előtti kukába az ingyenes újságot. Mi is ezt tesszük most. Köszönjük együttműködésüket!"