Duna-Tisza közi vitairatunk

Letölthető formátum:

LETÖLTÉS

Országos választási programunk

Ide kattintva olvashatja el őket!

http://mszp.hu/cimke/program

Facebook

Galéria

Szolidaritás 2010

Az MSZP az elmúlt napokban számos felajánlást tett. Mesterházy Attila pártelnök az MSZP országgyűlési frakciója nevében egymillió forintot ajánlott fel, az EP delegáció 2,5 millió forintos támogatást nyújtott részben pénz, részben tartós élelmiszer, gyógyszerek és ruhák formájában, melyet Gurmai Zita, Herczog Edit európai parlamenti képviselők, valamint Kunhalmi Ágnes elnökségi tag a katasztrófa helyszínén adtak át a károsultaknak. A berhidai alapszervezet gyűjtést szervezett, és már el is jutatta adományait a rászorulókhoz. Schwartz Béla, Ajka szocialista polgármestere számos családon segített személyesen is.

Nem felejtjük el, hogy a tavaszi árvíz által elmosott területek újjáépítése is zajlik. Korábbi törekvéseinkre építve meghirdetjük a Szolidaritás 2010 akciósorozatot. Arra kérünk, hogy szervezzetek Ti is gyűjtést saját településeteken, közösségetekben! Mozduljunk együtt, mutassuk meg szolidaritásunkat, segítsünk ott és akkor, amikor minden apróságra, minden forintra, minden felajánlásra szükség van a térség újjáépítése érdekében. A magyar baloldal jelentős mértékben hozzá tud járulni az újjáépítéshez. Bizonyítsuk be, hogy a katasztrófa után is számíthatnak ránk társaink, akik önhibájukon kívül kerültek bajba!

Az év hátralévő részében az MSZP által alapított Árvízkárosultakért Alapítványon keresztül elindítjuk a „Szolidaritás 2010” akciót, melynek keretében pénzügyi és egyéb támogatást gyűjtünk a Devecser-Kolontár-Ajka térség és az árvíz-sújtotta területek megsegítésére!

A Szolidaritás 2010 akcióhoz az alábbi formákban tudtok csatlakozni!

Az akció keretében közvetlen pénztámogatást gyűjtünk a károsultak megsegítésére. Az alapítvány számlaszáma, ahová felajánlásokat lehet eljuttatni

UniCredit Bank, számlaszám:10918001-00000071-82090003

A pénzügyi adományokon túl tárgyi és egyéb felajánlásokat is gyűjtünk, melyet a helyiekhez folyamatosan juttatunk el. Az MSZP Országos Központjában (1066 Budapest, Jókai u. 6.) minden munkanap reggel 9:00-tól délután 17:00-ig állandó ügyeletet tartunk, és fogadjuk az adományokat. A megyei központokban összegyűjtött felajánlások elosztásában is központi koordinálást folytatunk.

Tárgyak, felajánlások, amiket várunk a Szolidaritás 2010 akcióban:

Tartós élelmiszer:
 olaj
 cukor
 liszt
 rizs
 tészták

Csak olyan élelmiszert küldjetek, ami még legalább fél évig megőrzi szavatosságát!

Háztartás:
 bútorok
 háztartási eszközök (kávéfőző, mosógép, gáztűzhely)

Ruhafélék:
 bármilyen ruházat
 lepedő, takaró
 ágynemű

A ruhaféléket tisztítva, vasalt, rendezett állapotban várjuk!

Olyan családokat, embereket ért kár, akiknél nem egy esetben egy élet munkáját tette tönkre a katasztrófa. Ezért csak olyan adományokra van szükség, amelyek a segítség szándékával érkeznek. Ez nem a feleslegessé vált lomok kiszórásának ideje.

Arra bátorítunk Mindenkit, hogy a megyei és helyi pártirodákon szervezzetek nyilvános gyűjtést, akciót! Az MSZP Országos Központja folyamatosan összegzi az információkat a nyitva tartó irodáktól, s a megyei szervezetekhez beérkező felajánlások további sorsáról a helyiekkel együttműködve központi koordinációval döntünk.

Az MSZP kékszámán a 06-40-33-44-55 helyi tarifával hívható telefonszámon folyamatosan adunk információt a gyűjtések helyszínéről.

Az MSZP Választmányának október 16-ai ülésére is már hozhattok adományokat. Élhettek ezzel a lehetőséggel is. Keressétek válaszmányi tagjaitokat, hogy segítsenek az adományok eljuttatásában!

A katasztrófára nem lehet felkészülni. Mindig váratlan, mindig tragikus és mindig rengeteg élet derékba törését jelenti. Segítsünk, amikor megtehetjük!

Csatlakozz a Szolidaritás 2010-hez!