Nők a változásért

„A magyar nők úgy gondolják, hogy elég volt! Változást szeretnének! Azért szeretnének változást, mert a női méltóság sérült. Nem szeretnénk vak komondorok országában élni, „lekancázva”, „lekisanyámozva”! A nő eltudja dönteni, ha szülni akar, ha dolgozni akar, „csak” a szabadsága meglehessen hozzá!” – fogalmazott dr. Gurmai Zita Európai Parlamenti képviselő pénteken délután Kecskeméten.

Az MSZP Bács-Kiskun Megyei Nőtagozata békés, csendes demonstrációt szervezett, amivel arra szerették volna felhívni az emberek figyelmét, hogy merjenek változtatni, tenni azért, hogy a családok, gyerekek megélhetése, jövője kiszámíthatóbb és jobb legyen.

Az önkormányzat előtt egybegyűlteket dr. Gurmai Zita Európai Parlamenti képviselő fogadta, aki kifejtette, hogy ez az ország, ahol 3 millió szegény élt, most 4 és fél millió szegény országa. Többen hagyták el az országot napjainkban, mint 1956-ban fogalmazott.

„Ma már nem csak a fiatalok menekülnek, hanem a szüleik is, hogy tisztességes megélhetést tudjanak biztosítani maguknak, gyerekeiknek. Azért fontos, hogy az Összefogás jelöltjei között van egy fiatal nő, mint Laskovics Diána, mert az Ő jövőjükről van szó. Amikor bizonytalan a gazdaságpolitika az országban, akkor leginkább az Ő munkahelyeik vannak veszélyben.” – mondta el Gurmai Zita.

Laskovics Diána az mszp helyi szervezetének országgyűlési képviselőjelöltje a találkozón kifejtette, hogy Magyarország vélemény szerint még mindig férfi alapon működik. A jelölt szerint az országon látszik, hogy hiányzik a női vezetők, felelős beosztású nők jelenléte.

„A férfiak többnyire szeretik a háborúskodást. Folyamatosan harcolnak egymással. Mi nők pedig azt szeretnénk, hogy épüljön ez az ország, hogy szépüljön ez az ország, mint ahogyan a családunkban is építjük, szépítjük az otthonunkat. Ezt szeretnénk az országunkkal is.” – mondta el Laskovics.

A jelölt hozzátette: „Egy ismert férfi ellen indulok a választásokon, akivel állandóan riogatnak, hogy félnem kellene tőle! Én nem félek, nincsen mitől félnem és bátran állok elébe ennek a választási küzdelemnek!”

Jenny, a komondor is részt vett a felvonuláson, aki a szervezők szerint azért csatlakozott a békés demonstrációhoz, hogy ne legyen helye vak komondoros, Balogh Józsefeknek, akik asszonyt vernek, közben politizálnak. Ilyen embereknek nincsen helye a közéletben!

A városháza előtti beszédeket követően a hölgyek átsétáltak MALOM központ elé, ahol a választókkal és az egybegyűltekkel vitatták meg KORMÁNYVÁLTÁS évét!