Nem csak beszélni, tenni is kell a tanyákon élőkért

Király József, a Kormányváltó erők Bács-Kiskun megye 1. számú választókerületében induló jelöltje kedden délután Kunbaracson adott át a helyi polgárőrség számára „pánikgombbal” ellátott mini GPS helymeghatározó eszközöket. Ezekkel méterre pontosan beazonosítható a személy, aki leadta a vészjelzést, ugyanis a koordinátákat elküldik a készülékek a megadott telefonokra.

A faluban sok idős ember él, többen tanyás területeken, s gond esetén nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tudnak jelezni időben, megfelelően a helyi polgárőrségnek, vagy rokonaiknak, hogy segítségre van szükségük.

Király József elmondta, hogy nem csak beszélni kell a tanyákon élők megsegítéséről, hanem tenni is kell értük. Hozzátette, hogy hosszú évek óta segíti Kunbaracsot, többek között a templom harangtornyának felújítása is nevéhez fűződik.

A politikus kiemelte, hogy amennyiben felhatalmazást kap, s bejut az országgyűlésbe, akkor kiemelten fogja támogatni a kistelepülések fejlődését.