Duna-Tisza közi vitairatunk

Letölthető formátum:

LETÖLTÉS

Országos választási programunk

Ide kattintva olvashatja el őket!

http://mszp.hu/cimke/program

Facebook

Galéria

Napirend előtt a kecskeméti szemétügyről

Király József szocialista frakcióvezető napirend előtti felszólalása a 2017.09.21-ei közgyűlésen:

Tisztelt Polgármester Asszony!

Tisztelt Jegyző Asszony, Tisztelt Közgyűlés!

Az utóbbi időben rengeteg panasz érkezik hozzám és jómagam is tapasztaltam, hogy a város több részén a szemétgyűjtő pontoknál nagy mértékben felszaporodik az oda szállított hulladék, azt több napon keresztül nem szállítja el senki. Ilyen szemétkupacok vannak több helyen a Széchenyivárosban, az Árpádvárosban, a műkerti városrészben, a Praktiker áruházzal szemben pedig rendszerint szeméttenger köszönti a Kecskemétre érkezőket. Furcsa kettősség ez, hiszen a Mercedes gyárat és a többi fejlesztéseket látva azt gondolhatná az ember, hogy ez a város valóban jó úton halad afelé, hogy a nyugat-európai városok fejlettségi szintjét elérje.

Az elmúlt években közgyűlésünkön is többször téma volt a szemétszállítás ügye és a szocialista frakció mindannyiszor felhívta arra a figyelmet, hogy nem látjuk rendezettnek az ebben érintett cégek - a Városgazdálkodási Kft. és Hulladék Depo - körül kialakult helyzetet. Valószínű, hogy a bizonytalanság és az irányításban bekövetkezett változások okozhatják azt, hogy ez a szolgáltatás messze alulmarad a mai kor igényeihez képest. A Kormány által elrendelt centralizálás pedig nem könnyít ezen a helyzeten. Nem elég a „XXI. századi Modern Városok” című előadásokat hallgatni, persze ez is fontos, hanem a szolgáltatás minőségét is ennek megfelelően kell biztosítani.

Arra kérem Polgármester Asszonyt, hogy az érintett cégek irányában a szükséges lépéseket haladéktalanul tegye meg, a Praktiker Áruháznál lévő szemét elszállításáról pedig tegyen mielőbb konkrét intézkedéseket.

Köszönöm a szót.