Duna-Tisza közi vitairatunk

Letölthető formátum:

LETÖLTÉS

Országos választási programunk

Ide kattintva olvashatja el őket!

http://mszp.hu/cimke/program

Facebook

Galéria

Megdöbbentő jogsértés a köztársasági elnök fogadásán

A sajtótájékoztatóra készülő Garai István Levente országgyűlési képviselőt, MSZP megyei elnököt és Király József MSZP városi frakcióvezetőt, városi elnököt a jegyző a Városháza elhagyására szólította fel. Miután ennek jogosságát ők kétségbe vonták, a közelben álló biztonsági őrrel vezettette el őket.

A két képviselő a nagyobb konfliktust megelőzve a Városházáról önként távozott, azonban a jegyzőasszony eljárását törvényességi, politikai és emberi szempontból is elfogadhatatlannak tartja.

Dr. Garai István,
országgyűlési képviselő, megyei elnök

Király József, városi képviselő,
frakcióvezető, városi elnök

Amit el szerettünk volna mondani:

A megyei és városi szocialista frakció a köztársasági elnök fogadásán azért nem vesz részt, mert semmi okot nem lát a közös ünneplésre. A Fidesz az emberek egyre nehezedő sorsával nem törődve folyamatosan semmibe veszi a nemzeti egységet, a SZÓLÁSSZABADSÁGOT, nem riad vissza a visszamenőleges törvénykezéstől, a törvényhozást törvénygyárrá silányítva ellehetetleníti az önkormányzatokat, megfosztja azokat tulajdonuktól. Ezzel kilátástalan helyzetbe hozza őket, és azokat az embereket, akik nap mint nap becsülettel végzik munkájukat. Mindehhez a köztársasági elnök is asszisztál, amikor megfontolás nélkül írja alá a jogbiztonságot és a demokráciát aláásó, az emberek életét megkeserítő törvényeket.