Warning: Table './kecskemet@002dmszp/sessions' is marked as crashed and should be repaired query: SELECT u.*, s.* FROM users u INNER JOIN sessions s ON u.uid = s.uid WHERE s.sid = '40e9aec950bc88941adc9e0aef30a171' in /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/database.mysql.inc on line 172

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/database.mysql.inc:172) in /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/bootstrap.inc on line 899

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/database.mysql.inc:172) in /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/bootstrap.inc on line 531

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/database.mysql.inc:172) in /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/bootstrap.inc on line 532

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/database.mysql.inc:172) in /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/bootstrap.inc on line 533

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/database.mysql.inc:172) in /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/bootstrap.inc on line 534
Marczi Albert napirend előtti felszólalása - 2011.12.15. | Kecskeméti MSZP

Duna-Tisza közi vitairatunk

Letölthető formátum:

LETÖLTÉS

Országos választási programunk

Ide kattintva olvashatja el őket!

http://mszp.hu/cimke/program

Facebook

Galéria

Marczi Albert napirend előtti felszólalása - 2011.12.15.

warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/database.mysql.inc:172) in /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/common.inc on line 141.

Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Közgyűlés!

Mindannyiunk előtt nyilvánvaló, hogy az új évezred új korszakot hozott Kecskemét, és a kecskeméti lakosok életébe egyaránt. Egymást érik a város szépülését, korszerűsítését és gazdasági erősödését célzó fejlesztések.

A látványos eredmények fontos tényezője, hogy Kecskemét városa mindig nagy gondot fordított az állami és uniós támogatási források bevonására. Számtalan olyan példát lehetne említeni, amikor a város sikeresen vett részt különböző fejlesztési programokon, és nyert jelentős pénzeszközöket Kecskemét fejlődésének szolgálatába állítva azokat.

A lakosság mindennapjait, ezzel együtt életminőségének javulását tekintve ezek közül is kiemelkedő fontosságú az ISPA és a panelprogramban való részvétel.

Mint ismeretes, Kecskemét csatornahálózatának kibővítése az ISPA égisze alatt valósult meg hozzávetőlegesen 6-8 milliárd forintos beruházással, melynek meghatározó hányadát támogatási forrásokból biztosította a város.

A panelprogram az iparosított technológiával épült lakóépületek korszerűsítésének szükségességét felismerve született meg, előtérbe helyezve az épületek hőenergia-felhasználásának racionalizálását. Az elmúlt néhány évben sorra újultak meg az elavult panelházak élve a kedvező finanszírozási forma, azaz az 1/3-os állami támogatás mellett minden esetben megjelenő 1/3-os önkormányzati támogatás nyújtotta lehetőséggel. A programnak, amely nem mellesleg 1,5 milliárd forintos támogatást hozott a városba, és ezzel együtt az önkormányzat szerepvállalásának is köszönhetően több ezer kecskeméti lakos érezheti saját pénztárcáján a felújítással járó akár 50 %-os megtakarítást.

A panelfelújításoknak fontos része volt és maradt a fűtési rendszerek korszerűsítése, melynek jelentőségével egyetértve Kecskemét önkormányzata is támogatóként jelent meg az ilyen témájú pályázatokban.

A Nemzeti Fejlesztési Miniszter az Új Széchenyi Terv keretében az egycsatornás gyűjtőkémények felújításának támogatására ismét pályázatot hirdetett meg, az eddigieknél magasabb összeget, 700 millió Ft-ot szánva erre a célra. Tapasztalatból mondhatom, hogy az ún. blokkos házakban élők közül sokan várták már az újabb lehetőséget, mivel az egyedi kémények kialakítása nem csak a hatékonyabb fűtési rendszer kiépítését szolgálja, de nélkülözhetetlen az épületben lakók biztonsága szempontjából is.

-2-

Tisztelt Polgármester Úr! Éppen ezért kérem és javaslom, hogy az eddigi gyakorlatot folytatva a város is vegyen részt a pályázatban, és különítsen el megfelelő mértékű, kb. 50 millió Ft összegű alapot a projekt támogatására.
Ez a tétel - bár jelen gazdasági helyzetben nem elhanyagolható - egy megyeszékhely költségvetését nem terheli súlyosan, viszont reményt adhat azoknak, akik kénytelenek együtt élni a gyűjtőkémények összes hátrányával és veszélyével. Nem kevesen vannak, de legtöbben közülük csak a támogatott finanszírozásban bízhatnak.

Kérem tehát Polgármester Urat, hogy ezt az összeget építse be Kecskemét város 2012. évi költségvetésébe, hiszen Ön legalább olyan jól tudja mennyien várják ezt az alkalmat, mint én.

Bízva Polgármester Úr eddigiek szerinti pozitív hozzáállásában szíves közreműködését az érintett lakástulajdonosok nevében köszönöm.

K e c s k e m é t, 2011. december 15.

Marczi Albert
képviselő