A "kormányszavazásról"

Király József, az MSZP kecskeméti frakcióvezetője: - 2016 tavaszára világossá vált, hogy a Fidesz kormányzóképtelen. Nem tud válaszokat adni sem az egészségügy, sem az oktatás problémáira, miközben mindkét terület az összeomlás határán áll. Naponta derülnek ki újabb és újabb korrupciós ügyeik, és belső konfliktusaikat sem tudják már leplezni. A Fidesz a kormányzás hiányáról és a korrupciós ügyekről akarja elterelni a figyelmet a népszavazással. Ehhez eszközként használják a menekültek elleni uszítást és az emberek alaptalan riogatását. A 2016. október 2-ára kiírt népszavazás kommunikációs csapda az ellenzék számára: pontosan ugyanolyan, amilyet az elmúlt hat évben a Fidesz számtalanszor állított az ellenzéknek. A csapda lényege, hogy a kormány egy olyan ügyet kezd képviselni, amit a társadalom túlnyomó többsége támogat, de az MSZP és a baloldal nem támogathat elvei feladása nélkül. Ez az ügy 2015 óta az idegenellenesség és a menekültkérdés. A Fidesz erre húzza fel Európa-ellenes kampányát, saját, Fideszes identitását, az ellenzékkel szembeni politikáját és a politikai kommunikációját is. Ez utóbbiban a Fidesz új mélypontot ért el a hazug és idegenellenes kormányzati kampánnyal, amelynek hangneme a negyvenes évek gyűlöletpolitikáját idézi. Az MSZP azt javasolja az embereknek, hogy ne vegyenek részt a népszavazáson, maradjanak otthon október 2-án.