Duna-Tisza közi vitairatunk

Letölthető formátum:

LETÖLTÉS

Országos választási programunk

Ide kattintva olvashatja el őket!

http://mszp.hu/cimke/program

Facebook

Galéria

Király József napirend előtti felszólalása (2014.02.12.)


Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Jegyző Asszony,

Tisztelt Közgyűlés!

Közel négy évvel ezelőtt azt találtam mondani, hogy városunk olyan lehetőség előtt áll, amelyet csak több mint száz évvel ezelőtt, Lestár és Kada idejében élhetett meg. Akkor egy gazdaságilag erősödő Kecskemét foghatott neki városalakító elképzeléseinek, méghozzá úgy, hogy ezzel párhuzamosan felvirágoztatta kultúránkat egyre növekvő lélekszám mellett.

A Mercedes gyár idetelepülésének idején az előző MSZP Kormány és az akkori ellenzéki városvezetés harmonikusnak tűnő együttműködése mára köddé vált. Az idő elteltével nap mint nap kellett szembesülnöm azzal, hogy a város mai vezetői nem lehetnek Lestár és Kada örökösei. Ugyanis ők nem egy közösen véghezvitt munka gyümölcseként élik meg a nagy lehetőséget, hanem egy ölükbe hullott nyereményként, amivel csak annyi teendőjük volt, hogy el ne rontsák az egészet. Olyan helyzetet teremtettek a városban, amely azt érzékeltette, hogy „ha azt csinálod, amit én akarok, és azt mondod, amit hallani szeretnék, akkor érvényesülhetsz; ha nem, hát így jártál…” Így működik ma már szinte minden a városban, a hivataltól kezdve a városi tulajdonú cégekig.

Ma már nem lehetünk annyira naivak, mint két és fél évvel ezelőtt, amikor még nem tudtuk azt, ami mára már kiderült, nevezetesen hogy a Kecskeméti KSE Kft-ből több mint 300 millió forint tűnt el. Érdekes módon erről még mindig hallgat a városvezetés, és kínosan kerüli ezt a témát.

Az a városházi alkalmazott, aki két tanulmány kifizetésével kapcsolatban több mint 35 millió forintot visszatartott, mert nem szakszerűen igazolták le azok számláit, már nincs a hivatalnál.

A városi költségvetésben szereplő különböző szakértői és sikerdíjak kifizetései nem átláthatóak, minden után „kutatómunkát” kell végezni.

A helyi közösségi média teljesen kiszolgálja a jelenlegi vezetést, ugyanis az aktuális városi problémákról nem adnak hírt, az ellenzék nem kap hangot. Felháborító, hogy közösségi pénzen a városvezetés propagandája jelenik meg.

Visszatérve az eredeti gondolathoz, hogy miért gondolom azt, hogy egyelőre várni kell városunk második virágkorának megélésével, a legjobb példa az, ami a rezsicsökkentés körül zajlik itt városunkban is. Nevezetesen hogy míg Lestár és Kada idejében a közösségépítés alapja a békés egymás mellett élés volt, most rezsiharcot hirdet a Fidesz saját nemzete ellen és ehhez tegnap városunk polgármestere is csatlakozott.

Sajnálom, hogy ide jutottunk és remélem, hamarosan ez változni fog.

Köszönöm a szót.