Warning: Table './kecskemet@002dmszp/sessions' is marked as crashed and should be repaired query: SELECT u.*, s.* FROM users u INNER JOIN sessions s ON u.uid = s.uid WHERE s.sid = '5c16ea7922ac03669132a1e170ae5de3' in /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/database.mysql.inc on line 172

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/database.mysql.inc:172) in /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/bootstrap.inc on line 899

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/database.mysql.inc:172) in /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/bootstrap.inc on line 531

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/database.mysql.inc:172) in /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/bootstrap.inc on line 532

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/database.mysql.inc:172) in /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/bootstrap.inc on line 533

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/database.mysql.inc:172) in /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/bootstrap.inc on line 534
Király József napirend előtti felszólalása (2013.12.19.) | Kecskeméti MSZP

Duna-Tisza közi vitairatunk

Letölthető formátum:

LETÖLTÉS

Országos választási programunk

Ide kattintva olvashatja el őket!

http://mszp.hu/cimke/program

Facebook

Galéria

Király József napirend előtti felszólalása (2013.12.19.)

warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/database.mysql.inc:172) in /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/common.inc on line 141.

Tisztelt Polgármester Úr, Jegyző Asszony!
Tisztelt Közgyűlés!

Az esztendő végének közeledtével nekünk várospolitikusoknak is számvetést kell készítenünk a mögöttünk hagyott évről, de fel kell készülnünk az elkövetkezendő év kihívásaira is.

Ahogy lenni szokott, a politikai pártok képviselői a maguk szemszögéből megteszik ezt. Mint ahogy az előző közgyűlésen megtette a Fidesz frakció, úgy most mi is élünk ezzel a lehetőséggel Brúszel László képviselőtársammal az MSZP részéről.

Bízom benne, hogy választóink saját tapasztalataik alapján el fogják tudni dönteni, hogy melyik összegzés ad reális képet a mai valós helyzetünkről.

A számvetés mellett nagyon fontos odafigyelni ezekben a napokban szeretteinkre, hozzánk közel állókra. A gazdasági válság és a Fidesz gazdaságpolitikája miatt egyre többen élnek mély szegénységben, de egyre többen vannak azok, akik ha nem is nélkülöznek, már sokat veszítettek korábbi életszínvonalukból. A bizonytalan munkahely, a pénzhiány nem egy családban, kapcsolatban okoz lelki konfliktust, melyek az ünnepek alatt még jobban előjönnek. A szeretethiány mellett sokaknak szembesülniük kell azzal, hogy nem tudnak minden nap meleg ételhez jutni. A főtéri élelmiszerosztás és más karitatív tevékenység a karácsony elmúltával kifullad, január-februárban már nyoma sincs. Éppen ezért, mi szocialisták úgy döntöttünk, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan január és február minden hétvégéjén meleg ételt osztunk a rászorulóknak, és ezzel párhuzamosan az év során összegyűjtött használt ruhákat is ekkor ajánljuk fel részükre.

De a következő néhány napra is van feladatunk. Beszámolhatok Önöknek arról, hogy az MSZP kecskeméti szervezete által összegyűjtött adományokból tagjaink mintegy 10 kecskeméti nélkülöző családnak állítottak össze karácsonyi csomagot, melyet december 22-én vasárnap fogunk részükre átadni.

Ebben az időszakban számos embernek gond otthonuk fűtése is, akik csak tűzifával vagy szénnel tudják ezt megoldani. Egyre többen fordulnak hozzánk azért, hogy segítsünk rajtuk, mert a tüzelőanyagok évről évre drágábbak, és nehezen, vagy egyáltalán nem tudják megfizetni ezeket.

Arra kérem Polgármester urat, hogy soron kívül dolgozzunk ki egy olyan támogatási lehetőséget, amelyben ingyenes tűzifa-, széntámogatást nyújthatunk rendeletben meghatározott kritériumok alapján a szociális támogatásban részesülők számára. Ez legyen egy átlátható, ellenőrizhető támogatási rendszere a városnak.

Visszatérve az ünnepre: arra bíztatok mindenkit, hogy aki teheti, segítsen a nélkülöző embereknek, és ha lehet, az ünnepek után is.

Végezetül engedjenek meg egy Babits Mihály idézetet:
„Lelkünkben gyújts pici gyertyát sokat.
Csengess éjünkön át, s csillantsd elénk
törékeny játékunkat, a reményt.”

Áldott, békés Karácsonyt és egy sikeresebb, boldogabb új évet kívánok Kecskemét minden polgárának a szocialista frakció nevében is!

Köszönöm a szót!