Duna-Tisza közi vitairatunk

Letölthető formátum:

LETÖLTÉS

Országos választási programunk

Ide kattintva olvashatja el őket!

http://mszp.hu/cimke/program

Facebook

Galéria

Király József napirend előtti felszólalása - 2012.04.26.

Tisztelt Polgármester Úr, Jegyző Asszony! Tisztelt Közgyűlés!

Októberben napirend előtt már felhívtam arra a figyelmet, hogy a közintézmények visszaállamosítása milyen nehéz helyzetbe hozhatja az Önkormányzatunkat, és milyen bizonytalanságot okoz az abban dolgozóknak: így a kórházakban, közművelődési és kulturális intézményekben tevékenykedőknek, valamint a pedagógus társadalom számára.

Azóta több mint fél év telt el, és mégsem látunk világosan. A több évtizedes értékeket magukban hordozó intézmények további fenntartása fontos érdeke a városnak!
A létbizonytalanság nemcsak az egzisztenciákat és ezáltal családokat tehet tönkre, hanem a gyógyításban, kultúrában, oktatásban elért eredményeinket is. Azt gondolom, mindenki egyetért azzal, hogy egy város töretlen fejlődésének egyik záloga - „a gazdasági potenciálon” túl -, hogy milyen szolgáltatást nyújt a benne élők számára, milyen kultúrával bír és mennyire becsüli meg elődei munkáját. Ezt erősítették meg az elmúlt közgyűléseken szót kérő Mercedes és egyéb itt befektető cégek képviselői is.

A szocialista frakció nevében elmondhatom, hogy aggódunk a Kecskeméten működő kórházaink, a könyvtár, a múzeum és iskoláink további sorsát illetően, mert nincs egyértelmű válasz arra, hogy jövő évtől kezdve hogyan is miképpen fognak működni, és az ott dolgozóknak biztos-e a munkahelyük, fizetésük.
Ezért arra kérjük Polgármester urat, mint országgyűlési képviselőnket és dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő urat, hogy a város érdekeit szem előtt tartva minél előbb mentsék meg Kecskemét számára a majd 4 000 főt foglalkoztató közintézményeket!

Befejezésül minden városlakót arra biztatok, hogy a Munka Ünnepén látogasson ki a városi majálisra és töltsenek el egy kellemes napot közösen családjukkal, barátaikkal a kecskeméti szabadidőparkban. Beszélgessünk egymással és méltóképpen ünnepeljük meg május elsejét!

Köszönöm a szót!