Duna-Tisza közi vitairatunk

Letölthető formátum:

LETÖLTÉS

Országos választási programunk

Ide kattintva olvashatja el őket!

http://mszp.hu/cimke/program

Facebook

Galéria

Király József kongresszusi beszéde

Tisztelt Kongresszus! Kedves Elvtársak!
Kedves Barátaim!

Majd 30 éve már, hogy rendszert váltottunk. Abban az időben az ország tele volt várakozással, reménnyel. Hittünk abban, hogy a határainkról elbontott kerítés nemcsak kifelé engedi az országból az embereket, jelesül a kelet németeket, hanem ezen keresztül Európa utat tör magának. Így már semmi nem akadályozhatott volna meg minket abban, hogy egy békés, demokratikus és korszerű világhoz tartozzunk immár véglegesen.

Ezzel szemben ma egy olyan Magyarországon élünk, ahol a kormányzó és uralkodó Fidesz egy új típusú feudalizmusba kíván kényszeríteni minket. Az országot hadszíntérré változtatták és nem csak a pénzünket veszi el, hanem a reményt is arra, hogy van más jövő, mint amit nekünk szánnak.

Ez a „komp-ország”, ahogy Ady korábban írta, azt hittük 2004-ben, az Európai Unióhoz történő csatlakozáskor véglegesen révbe ér. Most azonban azzal szembesülünk, hogy el akarják vágni azokat a köteleket, melyekkel kikötöttünk és új part felé akarják kormányozni országunkat.

Az uralmon lévők döntöttek. Nekik a modern, szolidáris Európa nem kell! Nem kell a tudás, a fiatal munkás, informatikus, mérnök, tudós, a modern iskola, nem kell a gyerek, csak szlogenekben, és nem kell a beteg, az elesett, a szegény, a fogyatékos sem. Nekik csak két dolog kell: a hatalom, és a száját befogó ember, aki nekik termel. Először még elhitették velünk azt, arra kell a fülkeforradalom, hogy megteremtsenek egy modern Magyarországot.

Mára kiderült, csak lopni akarnak és korlátlan hatalmat, ahol nem ellenőrzik és nem ellenőrizhetik a hatalom gyakorlóit, ahol barát, haver, család, ügyész, bíró, rendőr egybe mosódik. Nem kell senki, aki gondolkodik, aki lát, aki megszólal, másként vélekedik. Nem kell nekik az ellenzék és mi szocialisták sem, mert zavarunk és arról beszélünk, hogy megbuktatjuk őket.
Nekünk viszont nem kell a fidesz-féle hatalom és azok sem, akik szolgamód kiszolgálják őket. Nem kellenek azok sem, akik az ő pénzükön médiát működtetnek, azok sem kellenek, akik egyéni sikereikért képesek a közösséget áruba bocsájtani, és azok sem, akik nem képesek a pártunkat, és annak céljait felvállalni.

Nekünk viszont elfogadhatatlan a szegénység, a munkás kiszolgáltatottság, az érvényben lévő embert nyúzó munkatörvénykönyv, a megszámlálhatatlan titkosszolgálat, az idegen utálat, gyűlölet kampány.

Azonban kellenek a fiatalok és az idősek, kell az emberség, kell a szeretet, kell a tudás és kellenek az okos emberek. Sikeres, igazságos, békés Magyarországot akarunk, ahol a munkásnak van becsülete, mindenkinek véleménye lehet, ahol a parancsuralmi rendszer helyett vita és véleményütköztetés, demokrácia van. Azaz 27 év után újra rendszert kell váltani!
Nem könnyű helyzetből indulunk, de nem reménytelenül. Botka László meghozta a reményt, de ehhez a pártnak is fel kell zárkóznia. Újra vissza kell adnunk az embereknek a hitet abban, hogy van esély a változásra. Óriási a felelősségünk mind hazánkkal, mind pártunkkal szemben. Most nincs más feladatunk, csak annyi, hogy egységben a miniszterelnök-jelölt mellé beállni, és a maximális teljesítményt nyújtani abban a várhatóan mocskos kampányban, amely elé nézünk a következő időszakban.

Hajrá Botka László!
Hajrá Magyar Szocialista Párt!
Hajrá Magyarország!
Hajrá Európa!