Duna-Tisza közi vitairatunk

Letölthető formátum:

LETÖLTÉS

Országos választási programunk

Ide kattintva olvashatja el őket!

http://mszp.hu/cimke/program

Facebook

Galéria

Kétes indulókkal próbálkozik a Fidesz

Garázdaság miatt jelenleg is büntetőeljárás alatt áll a fideszes Sipos László, korábbi kecskeméti alpolgármester, aki egyéni jelöltként mégis indul az önkormányzati választásokon - értesült lapunk. Sipost Kecskemét 12. számú választókerületében még szeptember 1-jén vették nyilvántartásba, ellenfelei Labuda Zsolt János (MSZP), Joó Kinga (LMP), és Vágó Csaba (Jobbik) lesznek. Sipos ellen tavaly decemberben indult eljárás, miután a Kecskeméti Megyei Kórház személyzetének évbúcsúztatójáról nem volt hajlandó távozni, és ittas állapotban fojtogatni kezdte a kórház egyik dolgozóját - egyben a rendezvény egyik szervezőjét -, Pásztor Dezsőt. Sipos egy barátjával érkezett a december 4-i buliba késő este, állítása szerint azért, mert egy ismerőse megkérte, menjen érte az összejövetelre, pedig a rendezvényre meghívást sem kaptak.

A helyszínen - ahol Siposék "a közös szórakozás céljára felajánlott italból többször fogyasztottak" - több kórházi dolgozónak is feltűnt, hogy Sipos és barátja "nem tartoznak oda", ezért az egyik orvos meg is kérdezte, miért vannak ott. Sipos erre megjegyzéseket tett, mire az orvos megkérte Pásztor Dezsőt, mondja be, hogy "aki nem tartozik ide, távozzon". Erre Sipos elindult felé, majd pár pillanat múlva "oldalról megragadta Pásztor nyakát és megszorongatta". Sipost a dolgozó több kollégája lefogta, a földre vitte, majd amikor megnyugodott, "kikísérték". Sipos néhány nap múlva lemondott alpolgármesteri tisztségéről. Az ügyészség vádirata szerint Sipos László "kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy a rendezvényen jelenlevőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen". Büntetőpere alig két héttel a választások után, október 15-én kezdődik a városi bíróságon.
Büntetőügy ugyan még nem indult, de elképzelhető, hogy több - leköszönő illetve újrainduló - fideszes polgármesternek is szembe kell néznie egy esetleges nyomozással és bírósági eljárással.

(nepszava.hu)