Duna-Tisza közi vitairatunk

Letölthető formátum:

LETÖLTÉS

Országos választási programunk

Ide kattintva olvashatja el őket!

http://mszp.hu/cimke/program

Facebook

Galéria

Ingyenessé tesszük az óvodákat és bölcsődéket - bemutattuk jelöltjeinket!

Pénteken délelőtt tartotta Kecskeméten, a Kossuth-szobornál önkormányzati jelöltbemutatóját az MSZP helyi szervezete. Az indulók rövid bemutatása mellett a párt hat legfontosabb ajánlása is elhangzott.

Rendhagyó módon Király József egy bocsánatkéréssel kezdte beszédét. A nyolc év szocialista kormányzás miatt elfordult támogatóktól, szimpatizánsoktól kért elnézést, s megkövette őket azért, hogy a kormányzás alatti politika magára hagyta őket.

„Ezért megfizettünk, de tanultunk belőle!” – hangsúlyozta a szocialisták helyi első embere.

Kiemelte, hogy az első lépést már megtette a szervezet, ugyanis azok, akik a baloldalt ebbe a helyzetbe hozták, már nem az MSZP tagjai, illetve a legutóbbi kongresszuson már nem kaptak vezető pozíciót a tagságtól.

A többi demokratikus párttal való szövetségkötésről elhangzott, hogy bár minden tőlük telhetőt megtettek a szocialisták vezetői, ám a közös indulás lehetősége „elszállt”, mert az egyik párt újbóli feltételekkel állt elő. Az MSZP összevont taggyűlése egyöntetűen megszavazta azt, hogy támogatják a független polgármester-jelölt, Hugyecz Zoltán indulását. Továbbá arról is szavaztak, hogy a szervezet mind a tizenöt választókerületben önállóan méretteti meg magát az október 12-ei önkormányzati választásokon.

Király József hozzátette, hogy a „Közösen Kecskemétért” mozgalmat már másfél hónapja beindították, s a választ adó kecskemétiek véleménye alapján kristályosodott ki az a hat pont, amelyet ajánlanak a Hírös Város lakóinak.

A pontok a következőek:

• Eltöröljük az óvodai és bölcsődei díjakat, azaz ingyenessé tesszük minden kecskeméti család számára.
• Az utak és járdák felújítását azonnal elkezdjük az ott élők bevonásával. Mindezt nem csak választási fogásként, hanem az elkövetkezendő 5 évben folyamatosan végezzük.
• Közterületeink, játszótereink azonnali rendbetétele, azok folyamatos kezelése, karbantartása. (Nem csak a választások idején!)
• Kerékpáros közlekedés szabályos és biztonságos feltételeinek kialakítása. Őrzött biciklitárolókkal kiépítésével együtt.
• Közbiztonság növelése, a városrészi rendőrőrsök újranyitásával és a polgárőrség megerősítésével.
• Tiszta, átlátható közélet és városi gazdálkodást ígérünk. Így nem lesznek KSE Kft-s, 400 milliós fiktív számlázások a városháza közreműködésével, valamint több tízmilliós „szakértői, tanácsadói” megbízások.

Eztán a jelöltek bemutatása következett. Kiemelték, hogy önkormányzati jelöltjeik között nincs kétes, besúgó múlttal rendelkező egyén, s nincs bűnpártolással megvádolt ember sem.

Az MSZP jelöltjei:

Az MSZP jelöltjei arra kérték a szimpatizánsokat, választópolgárokat, hogy aláírásukkal támogassák őket, amelyet megtehetnek már hétfőtől a Katona József tér 18. alatt található irodában.

1. vk. Petőfiváros – Riczu Péter
2. vk. Hetényegyháza – Bálint Imre
3. vk. Máriaváros / Belváros – Dr. Brúszel László
4. vk. Széchenyiváros / Arany J. Isk. – Dobos József
5. vk. Széchenyiváros / Szentgyörgyi A. Isk. – Kalló Julianna
6. vk. Széchenyiváros / Máriahegy – Dr. Dobos Adrienn
7. vk. Vacsihegy – Nagy Kálmán
8. vk. Belváros – Király József
9. vk. Műkertváros / Erzsébetváros – Orbán Gyula
10. vk. Hunyadiváros – Király Szabolcs
11. vk. Műkertváros / Rendőrfalu / Kósafalu – Halász Gábor
12. vk. Kisfái, Szeleifalu – Dr. Labuda Zsolt
13. vk. Árpádváros – Laskovics Diána
14. vk. Alsó – és Felsőcsalános / Szarkás / Kadafalva / Úrihegy – Szénási Tibor
15. vk. Méntelek, Katonatelep, Borbás – Juhász Roland