Duna-Tisza közi vitairatunk

Letölthető formátum:

LETÖLTÉS

Országos választási programunk

Ide kattintva olvashatja el őket!

http://mszp.hu/cimke/program

Facebook

Galéria

Király József napirend előtti felszólalása - Kecskemét közgyűlése 2022.10.13.

Tisztelt Polgármester Asszony!
Tisztelt Jegyző Úr!
Tisztelt Közgyűlés!

Nekünk alföldi embereknek az ősz mindig az egész évben végzett munkánk gyümölcsének betakarítását jelentette és ezzel együtt a télre való felkészülést is egyben. Így volna ez most is, ha egyik oldalról a természet, másik oldalról pedig a politikai-gazdasági helyzetünk nem szólt volna bele.

Mire is gondolok én? Az aszály sújtotta Homokhátság közepén immár folyamatosan szembesülhetünk azzal, hogy a klímaváltozás véglegessé vált és az erre adott válaszunk elmaradt, továbbá nem is látni annak jelét, hogy a jelenlegi kormányzat hathatós támogatást nyújtana a vízmegtartásra és a helyi gazdák megsegítésére.

Sajnos jelenleg a politikai „klíma” sem kedvez országunknak, azon belül is városunknak. Békét kiált a kormányt, de közben állandó úgynevezett „béke-harcban” áll azokkal, akik valóban békét szeretnének Európában. Az országon belül rezsiharc dúl, amelyben sok „áldozatra” számíthatunk, mert a háború áldozatokkal is jár. Az egyre növekvő árak, ezen belül is az üzemanyag, a gáz, az áram és a távfűtés kifizetésének terheit egyre többen nem tudják fizetni. A FIDESZ kormány hazug ígéreteivel szembejött a valóság, mind a boltokban, mind a piacon, nem beszélve a 430 Ft fölé kúszó euró árfolyamról.

A kormány által elhibázott gazdaságpolitika nemcsak közvetlenül az embereket sújtja, hanem az önkormányzatokat, így Kecskemétet is. Csak az iparűzési adóból az elmúlt négy esztendőben több mint tíz milliárd forintot vont el az állam szolidaritási adóként, továbbá több milliárd forintra tehető a COVID időszak alatt meghozott állami intézkedések miatti önkormányzati bevételkiesés.

A város lakosai folyamatosan szembesülhetnek azzal, hogy városi szolgáltatásaink egyre drágábbak, így többek között a közétkeztetés, uszoda, közlekedés, parkolás, és ki tudja, mi várható még a FIDESZ-től. Emellett kérdéses a meglévő intézményrendszerünk folyamatos, elvárható színvonalú működése, nem beszélve a téli időszak kihívásairól. Például oktatási, sport, kulturális és közintézményeink fűtése, nyitva tartása.

Arról külön említést kell tennünk, hogy városunk diákjai, tanáraik és családjaik megdöbbenve hallanak különböző iskola-összevonásokról, és senki nem áll ki a városvezetés, illetve országgyűlési képviselőink részéről ezek tisztázására. Ezzel a kérdéssel nem lehet a tankerületek mögé bújni. A COVID után ugyanis nem szabad újabb megpróbáltatásoknak kitenni iskolásainkat azzal, hogy nem tudunk számukra megfelelő körülményeket, fűtést biztosítani.

Tisztelt Polgármester Asszony, Tisztelt FIDESZ Frakció! Az Önök kormánya miatt kialakult, embereket sújtó helyzet az Önök rossz gazdaságpolitikájának és az orosz vezetés iránti elköteleződésüknek az eredménye. Inkább azon dolgoztak volna, hogy a már említett több mint tíz milliárd forint összegű elvonásokra ne kerüljön sor, mert látszik, hogy ez a pénz hiányzik a város normális működéséhez. A Kecskemét városát érintő megszorításokat, sarcokat a Szövetség a Hírös Városért Egyesület Frakciója nem támogatja, a város lakosai ugyanis nem ezt érdemlik.

Köszönöm a szót. Egyúttal bejelentem, hogy a Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciójának soron következő vezetője Lejer Zoltán lesz egy esztendeig, helyettesei pedig Dobos József és Bodrozsán Alexandra.

Rezsi STOP fórum Kecskeméten

Segítsünk közösen!

Kecskeméten a Katona József tér 18. szám alatti irodánkban gyűjtjük az adományokat. Tartós élelmiszert, bébi ételt, ásványvizet várunk elsősorban. Pénz adományt nyugta ellenében veszünk csak át

Előválasztási kisokos

Lássunk világosan Kecskeméten is!

Király József városatya, előválasztási képviselőjelölt meghívására, ma Kecskeméten járt dr. Ujhelyi István, az Európai Parlament képviselője, aki a helyi MSZP Irodában sajtótájékoztatót tartott. A tájékoztató témája az elhíresült ELIOS-ügy volt, amelyben a helyi közvilágítás "korszerűsítése" címén több mint gyanús ügyletek folytak, többek között Kecskeméten is.
A Magyar Szocialista Párt elnöke, dr. Tóth Bertalan volt az, aki nem hagyta feledésbe merülni a témát és kikérte az OLAF-tól (Európai Csalás Elleni Hivatal) az ügy aktáit, hiszen a magyar ügyészség (Polt Péter és társai) ezeket titokban akarta tartani.

Az akták hamarosan megérkeznek az MSZP-hez és akkor kiderül, hogy ki mozgatta a szálakat és a helyi vezetőket terheli-e (és milyen mértékű) felelősség a több mint furcsa ügyben.

Király József volt az, aki itt Kecskeméten kikérte a helyi iratokat, amelyet egy időre betekintésre meg is kapott, de aztán ezeket is lefoglalták.

Most az MSZP munkájának köszönhetően, Király József vélhetően hozzájuthat azokhoz a dokumentumokhoz, amelyeket nagyon nem akartak megmutatni az érintettek.

Az Elios-aktacsomag hamarosan megmutathatja, hogy mit rejteget a hatalom, hiszen ennek az ügynek a szálai úgy tűnik átszövik a Fidesz teljes önkormányzati és személyes, sőt családi kapcsolati rendszerét is.

Dr. Ujhelyi István és Király József ezután az Átrium Kávézó teraszán fogadta az érdeklődőket egy komoly, de hangulatos és közvetlen beszélgetésre, sőt mindketten apró ajándékokkal lepték meg az ott helyet foglaló, éppen vizsgára készülő, több mint harminc fiatalt, akik közül többen érdeklődtek a politika és Ujhelyi István munkája iránt is.

A rendezvény kötetlen beszélgetéssel ért véget. Az EP képviselő arra kérte és bíztatta Kecskemét lakóit, hogy az előválasztáson szavazzanak Király Józsefre, akivel eddig is több közös ügyben tudtak eredményesen dolgozni Magyarország és Kecskemét tisztább közéletéért. (Tancsa János)

Európa Fórum

A vita a tudás cseréje

Szeptember 15. fogadóóra

Király József, a Kecskemét 8. v.k. képviselője 2021. szeptember 15-én(szerdán) 17:00 órától 19 óráig képviselői fogadóórát tart a Kecskemét, Katona József tér 18. szám alatti földszinti irodában (volt Univer Székház), melyre várja a választókerület (belváros, Árpádváros) polgárait.

Ha telefonon szeretnének konzultálni, az alábbi számok hívásával tehetik meg: 06-20-584-6772 és a 06-76-504-141.

Amennyiben előre jeleznék személyes találkozási, vagy hívási szándékukat, azt a kiraly [dot] jozsef [at] hirosvarosert [dot] hu e-mail címre küldött levélben tehetik meg.