Duna-Tisza közi vitairatunk

Letölthető formátum:

LETÖLTÉS

népszavazás!

A megyei szervezet újraválasztotta Király Józsefet

AZ MSZP Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetsége május 20-án, pénteken megtartotta tisztújítását. A szavazáson Király Józsefet választották a küldöttek újra megyei elnöknek.

Megyei elnök:

Király József

Megyei alelnökök :

Gúthné Ignácz Zsuzsanna
Hirsch Imre
Horváth Tamás
Mamuzsits Sándor

Megyei választmány elnöke:

Dr. Balogh László

Megyei választmány alelnökei:

Barna György
Csernus Ferenc
Sárdi Tibor
Lakatos János

Lopásgátló népszavazás

Kedden délelőtt a kecskeméti, belvárosi piacon tartott sajtótájékoztatót és „lopásgátló” népszavazási akciót az MSZP.

Király József, a szocialisták helyi elnöke elmondta, hogy két nagyon fontos kérdésben gyűjtik a választópolgárok támogató aláírását. Az egyik az állami vezetők bérplafonja, a másik, s talán jóval fontosabb ügy pedig a magyar állami földek védelme. A két kérdéskör ezért is kapta a „lopásgátló népszavazás” nevet, hiszen a magyar társadalom kifosztásának megakadályozását tűzték ki célul.

A népszavazási aláírásgyűjtés Magyarországról, a magyar emberekről és azokról az "élősködőkről" szól, akik jelen pillanatban a magyar embereken uralkodnak – jelentette ki Nyakó István, aki leszögezte, hogy ez fidesz-ellenes népszavazásnak is tekinthető.

Mint kiemelte, a kérdésekben benne van az egész rendszer, a 0,9 százalékos nyugdíjemelés az állami vezetők bérének 250 százalékos emelésével együtt; benne van az oktatás válsága; az egészségügy kritikus állapota; benne van az urizálás, a lopás, a kisvasutak, a földbirtokosok és a kormánypárti pökhendiség.

Az aláírásgyűjtés egészen június 3-ig zajlik, az íveket hétköznapokon a MSZP kecskeméti irodájában (6000 Kecskemét, Katona József tér 18.) lehet aláírni, míg hétvégén a piacon települnek ki a szocialisták.

Király József maradt a kecskeméti szervezet elnöke

Városi elnök

Király József

Városi alelnökök

Dobos József
Komáromy András
Riczu Péter

Városi elnökségi tagok

Halász Gábor
Király Szabolcs
Szénásiné Varga Sarolta
Tancsa János
Véghné Bánoczki Anna Erzsébet
Villám Józsefné

A Fideszben bort isznak és vizet prédikálnak - napirend előtti felszólalás 04.28.

Tisztelt Polgármester Asszony!

Tisztelt Jegyző Asszony,

Tisztelt Közgyűlés!

Az utóbbi időben Kecskemét észrevehető módon egyre többet szerepel az országos vezető hírek között. Néhány hónapja városunk neve a jövőre megrendezendő vizes világbajnokság úgynevezett imázsfilmjével került a címlapra. A filmkészítést firtató ellenzéki kérdéseket, megnyilvánulásokat követően Polgármester asszony többször úgy nyilatkozott, hogy ezzel a magatartásával az ellenzék tünteti fel negatív színben Kecskemétet. Én ezt akkor sem fogadtam el és most is visszautasítom.

Annál is inkább teszem ezt, mert Kecskemét hírnevét azóta sajnos nem csak az említett film készítésének körülményei rontották, hanem három hete fény derült arra is, hogy a fideszes Horváth Zsoltnak, aki 16 évig volt a parlamentben országgyűlési képviselőnk, különböző érdekeltségei voltak offshore cégekben, melyeket nem tüntetett fel vagyonbevallásában. Rá egy hétre szintén a Fidesz köreiből dr. Kerényi János, aki jelenleg is országgyűlési képviselő és a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal vezetője volt, közvetlen hozzátartozóinak offshore cégeiről szólt a híradás. Akkor, amikor Orbán Viktor 2010-ben az offshore-lovagok elleni hadjáratát elindította, ki gondolta volna, hogy a Fideszben bort isznak és vizet prédikálnak?

Azt, hogy további kecskeméti képviselő lehet-e érdekelt ilyen cégekben, nem lehet tudni, hiszen felhívásom ellenére azóta is mélyen hallgatnak erről országgyűlési képviselőink, de itt a Közgyűlés tagjai közül sem nyilatkoztak a szocialista frakció kivételével ebben az ügyben. Akkor kik is azok, akik rontják Kecskemét hírnevét?

A következő Kecskemétet is érintő ügy nem más, mint a Magyar Nemzeti Bank Alapítványainak botrányos költései. Ebben nagyban érintett a PADMA, azaz a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány, amely a Kecskeméti Egyetem létrehozását, felépítését hivatott megtenni. Számomra, de elmondhatom, hogy sokak számára megdöbbentő volt az a hír, hogy egy nagyon nemes cél leple alatt több tíz millió forint ment haveroknak, rokonoknak. Ezáltal veszélybe kerülhet a Kecskeméti Egyetem megépítése, nem beszélve arról, hogy nem méltó ez a Kecskeméti Főiskola hírnevéhez sem. Akkor, amikor ez az Alapítvány is közpénzt kezel, azaz mindannyiunk pénzét, elfogadhatatlan, hogy mindezt közbeszerzések nélkül, rokonoknak, haveroknak szórja szét.

Ezek után azon sem lehet csodálkozni, hogy az Alapítvány által nemrég létrehozott Kecskeméti Duális Oktatás Zrt-nek - melynek célja a felsőfokú szakemberképzés megújítása, valamint a Kecskeméti Gazdálkodástudományi kar és Campus épületének megvalósítása - vezérigazgatójául Polgármester asszony férjét, Szemerey Szabolcsot nevezték ki.

Tisztelt Polgármester Asszony! Ön szerint etikus ez így? Lehet-e kockáztatni önös vagy családi érdekből a város számára kiemelkedően fontos intézmény létrehozását? Ön szerint rendben van, hogy az Önök pártcsaládja, amely régóta vezeti Kecskemét városát és sorban adja annak országgyűlési képviselőit, offshore és botrányos alapítványi pénzek miatti ügyekkel lejáratja Kecskemét hírnevét, mely nemrég szépen fénylett a Mercedes csillagától?

Köszönöm a szót!

Közlemény: Kerényi János mondjon le mandátumáról

KÖZLEMÉNY

Dr. Horváth Zsolt után újabb fideszes tisztségviselőről derült ki, hogy családjának offshore érintettsége van.

Mint arról az Index.hu és a 444.hu is beszámolt, Belize-ben,a Seychelle-szigeteken és Cipruson bejegyzett cégek a tulajdonostársak Kerényi János fideszes képviselő feleségének és fiának több cégében is.

Múlt héten kedden, pont ezekre a jelenségekre hívtuk fel a figyelmet Kecskeméten, és akkor arra kértük a megyében, valamint az egész országban képviselői mandátummal rendelkezőket, hogy nyilatkozzanak, vannak-e offshore érintettségeik.

A kormánypártiak részéről azóta is nagy a csend, nem csoda, már a napnál is világosabb, hogy miért.

Arra szólítom fel Kerényi Jánost, hogy mondjon le minden mandátumáról, közéletben betöltött szerepéről, mert mint korábban is nyilatkoztam:

„Abban az országban, ahol milliók élnek szegénységben és sokan minimálbéren tengetik életüket, ott egyetlen képviselő sem engedheti meg magának, hogy így gyarapítsa vagyonát.”

2016.04.15., Kecskemét

Király József

Quaetor-károsultak fóruma 04.18.

quaetor_041quaetor_041

A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát

Van egy magyar közmondás, miszerint a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát. Ez a közmondás jutott eszembe, amikor Kecskemét immáron nem csak országos, hanem világra szóló botrányokban is címszerepet kapott és ehhez imázsfilm sem kellett.

Kiszivárogtak ugyanis egy panamai ügyvédi iroda adatai, köztük a Magyarországról bejegyzett offshore cégek adatai is. Az újságírók először a közszereplőket vizsgálták meg, akkor bukkantak Horváth Zsolt egykori fideszes egészségügyi államtitkárra, országgyűlési képviselőnkre, aki - mint emlékeznek rá - kedvezményesen bérelhető szociális bérlakásban lakott a Luther Palotában.

Offshore céget elsősorban azok jegyeznek be, akiknek van eltitkolni valójuk, és Horváth Zsolt fideszes országgyűlési képviselőnek biztosan volt, hiszen vagyonbevallásában nem jelezte, hogy melyik cégben milyen szerepet tölt be.

A megyei MSZP szeretné elejét venni a leleplezéseknek és botrányoknak, ezért felszólítjuk minden városi és megyei fideszes és valamennyi más párt képviselőjét, nyilatkozzanak arról, hogy van-e nekik vagy családtagjaiknak külföldön bejegyzett vállalkozásuk, ha igen, mi az és mekkora részesedésben, valamint offshore cégekben, „adóparadicsomban” tartanak-e pénzt.

Nyilatkozatukat közösségi portálon pl. Facebook-on keresztül tegyék meg.

Ez azért lenne fontos, hogy az itthon becsületesen dolgozó és adózó állampolgárok erről az oldalukról is megismerhessék választott képviselőiket, és akinek van takargatni valója, az inkább adja vissza mandátumát.

Abban az országban, ahol milliók élnek szegénységben és sokan minimálbéren tengetik életüket, ott egyetlen képviselő sem engedheti meg magának, hogy így gyarapítsa vagyonát.

Ráadásul elejét vehetnénk az olyan városi legendáknak miszerint van még olyan honatyánk, aki állítólag külföldön tartja a pénzét.

Példát mutatva képviselőtársaimnak, először én kívánok nyilatkozni arról, hogy nincs külföldön bejegyzett vállalkozásom és mindenért itthon adózom.

Fogadóóra - 2016.04.07.

Április 7-én (csütörtökön) 13.00 órától - 15.00 óráig Heringes Anita országgyűlési képviselő, valamint Király József önkormányzati képviselő fogadóórát tart a Képviselői Irodán (Kecskemét, Katona József tér 18. fszt.). Képviselőink várják az érdeklődőket!

Király József napirend előtti felszólalása 2016.03.24.

Tisztelt Polgármester Asszony!
Tisztelt Jegyző Asszony,
Tisztelt Közgyűlés!

Húsvét közeledtével a keresztény emberek többsége nem csak a lelkében újul meg, de régi szokás volt vidéken, hogy rendet tett portája körül, és lehetőség szerint háza homlokzatát is frissítő meszeléssel újította meg, így várta a feltámadást, a tavasz eljövetelét. Sokan tartják még ezt a hagyományt, de már csak faluhelyen.

Nekünk városiaknak azonban fontos, hogy a magas házak rengetegében is meglévő zöldfelület megújuljon, rendben legyen tartva, s hála Istennek ezt több lakóközösség nem csak a város cégétől várja el, hanem maga is részt vesz a tavaszi szépítési munkákban. Azonban a mai panelházak, blokkos épületek homlokzatainak megújítása már meghaladja az ott lakók erejét.

A több tíz éve épült lakótelepek homlokzataira már régóta ráfér, hogy a mai kornak megfelelő módon, elveszítve szürkeségüket, színesbe öltözzenek. Természetesen ezekre a házakra nem csak a külső megjelenésük miatt férne rá egy felújítás, hanem energiapazarló külső falaik miatt is.

Egy négy évvel ezelőtti szakmai folyóirat írt arról, hogy micsoda jó dolog az a kormányokon átívelő program Magyarországon, ami nem más, mint a „panelprogram”, azaz a házak külső hőszigetelése és fűtési rendszerének korszerűsítése. Az Európai Unió támogatásával a szocialista kormányok ideje alatt beindult folyamatot 2012-ben még a Fidesz kormány is folytatni kívánta. Aztán valami hirtelen megtorpant, az ezért felelős államtitkár le is mondott, és sajnálatos módon azóta is csak hitegetés folyik ebben a témában.

Jó példa erre, hogy szinte pontosan egy évvel ezelőtt Kecskemét városa az „Otthon melege” program keretében határozatot fogadott el a társasházak és lakásszövetkezeti lakóépületek energia-megtakarítást eredményező felújítási munkáinak támogatására. Ehhez önkormányzati támogatásként 120 millió forintot szavazott meg a város közgyűlése. 2015. június 1-jén a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azonban határozatlan időre felfüggesztette ezt a pályázatot. Azóta több ellentmondó közlemény jelent meg arról, hogy mi is várható majd ebben a témában a jövőben.

Nálunk Kecskeméten is nagy csalódást okozott a társasházak lakóinak számára az, hogy a már régen elkészített tervek, pályázatok ellenére a kormányzat nem támogatja a házak homlokzatának felújítását, annak ellenére, hogy azt megígérte nekik. Pedig a „rezsiharcnak” ez egy fontos eleme, hogy ne pazaroljuk feleslegesen a drága energiát.

Arra kérem Polgármester Asszonyt és a város országgyűlési képviselőit, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy az úgynevezett „panelprogram” mielőbb folytatásra kerüljön és meg tudjanak újulni, szépülni ezek a házak, továbbá az energia hatékonyságnak köszönhetően védjük környezetünket és nem utolsó sorban ezáltal több pénz maradjon a családoknál.

Köszönöm a szót!

Imázsfilm helyett vizes vébét Kecskemétre

Tiszta vizet kellene önteni a pohárba, mert a közgyűlés elé nem korrekt információkat hoztak be, amikor a pénzt megszavazták a városatyák – kezdte a Kecskeméti Fürdő előtt tartott sajtótájékoztatóján Király József, az MSZP helyi frakcióvezetője.

Majd a 2015. június 19-ei, Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság ülésén elhangzottakról idézett, Ladics Mónika osztályvezetőtől:

„Az, hogy ezt az imázsfilmet Kecskemét készítheti el, nagy megtiszteltetés azonban ez Magyarországot népszerűsíti az egész világon. A film elkészítése okán a város társszervezője lesz a 2017-es úszó, vízilabda, műugró, szinkronúszó és nyíltvízi vizes világbajnokságnak, ugyanúgy, mint Balatonfüred, ahol a nyílt versenyszámokat fogják rendezni. A kiemelt partnerség által Kecskemét hivatalos helyszíne lesz a vébé egyes kísérőrendezvényeinek. Ezen kívül több megjelenési felületet kap.”

Eztán a polgármester, júniusi közgyűlésen történt elszólására is felhívta a figyelmet a szocialista politikus:

„Az úszó világbajnokságnál már egy olyan megállapodást sikerült kötni, hogy Kecskemét kiemelt partnerként jelenik meg az eseményen. Cserébe edzőtáborokat, előversenyeket, rendezvényeket kap a város.”

Király József leszögezte, hogy nagy csúsztatások vannak az ügyben a városháza részéről, az általa kikért dokumentumból ugyanis kiderül, hogy a polgármester már a júniusi közgyűlésen még egy nem létező megállapodásra hivatkozik, hiszen az csak júliusban került aláírásra. Továbbá az iratból az is világossá válik, hogy szó sincs róla, hogy Kecskemét bármilyen színhelye, vagy társszervezője lenne a világbajnokságnak.

Ezért interpellációt nyújtott be a szocialista politikus, amelyben Szemereyné Pataki Klaudia polgármestert és Zombor Gábor országgyűlési képviselőt arra szólítja fel, hogy mint a város felelős vezetői, tegyenek meg mindent azért, hogy a méregdrágán épült Kecskeméti Fürdő ki legyen használva, s Kecskemét a vizes vébé rendezvényeinek helyszíne legyen, ahogy az ígérték korábban. Szerinte csak így lehetséges, hogy a magas költségű imázsfilm megtérüljön a város és lakossága számára.