Duna-Tisza közi vitairatunk

Letölthető formátum:

LETÖLTÉS

Országos választási programunk

Ide kattintva olvashatja el őket!

http://mszp.hu/cimke/program

Facebook

Galéria

Június 19-én is találkozunk a piacon

2021. június 19-én (szombaton) 7.30 órától 9.30 óráig ismét kitelepülést tartunk a belvárosi nagypiacnál. Az eseményen ott lesz Király József, az előválasztás MSZP-Párbeszéd jelöltje is. Jöjjön el, és beszélgessünk az országunk jövőjéről!

Király József várja választóit

Június 22-én, kedden 17-től 19 óráig képviselői fogadóórát tart Király József, Kecskemét 8. választókerületének képviselője a Katona József tér 18. szám alatti földszinti irodában (volt Univer Székház), melyre várja a belváros és az Árpádváros polgárait.

Ha telefonon szeretnének konzultálni a városatyával, az alábbi számok hívásával tehetik meg: 06-20-584-6772 és a 06-76-504-141.

Amennyiben előre jeleznék személyes találkozási, vagy hívási szándékukat, azt a király [dot] jozsef [at] hirosvarosert [dot] hu e-mail címre küldött levélben tehetik meg.

Mint ismeretes, Király József az MSZP-Párbeszéd támogatásával, a közeljövőben elindul a Szövetség a Hírös Városért Egyesület országgyűlési előválasztásán, s várja a kecskeméti polgárok ezzel kapcsolatos kérdéseit, javaslatait és jótanácsait is.

Június 5-én a piacon találkozunk

Virágos Árpádvárosért - a legszebb kiskerteket keresik

2021. május 31-ig versenyt hirdetnek az Árpádvárosban Kecskeméten – a Széchenyivárosi kezdeményezéshez csatlakozva – a „Legszebb kiskert” címmel.
Bárki benevezhet, személyek vagy közösségek, akik a lépcsőházuk környékén kis virágos kertet alakítottak ki. Nem feltétlenül számít a kert nagysága, hiszen van, ahol eleve csak kicsi kialakítására van lehetőség.

A díjak: 1 db 30.000 Ft-os, 1 db 20.000 Ft-os, 1 db 10.000 Ft-os és 2 db 5.000 Ft-os vásárlási utalvány, melyet az Agroker Áruháznál (Halasi út 29.) lehet beváltani.

Nevezni pontos névvel, címmel és néhány fotóval lehet május 31-ig a következő e-mail címen:

kiraly [dot] jozsef [at] hirosvarosert [dot] hu.

Amennyiben nincs lehetősége e-mailt küldeni, akkor jelezze ezt telefonon és a helyszínen fotót készítünk a nevezéshez:

Király József: +36 20 967 2702

Virágos ÁrpádvárosértVirágos Árpádvárosért

Nagysikerű virágosztás a Széchenyivárosban

Nagysikerű virágosztást tartottak a napokban a kecskeméti Széchenyiváros helyi képviselői. Szőkéné Kopping Rita, Dobos József és Józsa Bálint nagy örömüket fejezték ki, hogy idén is rengeteg érdeklődött vonzott ez a program. A Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselői hangsúlyozták: a lakótelep lakóival szoros együttműködésben próbálják szebbé varázsolni a Széchenyivárost. A nagy sikerre való tekintettel, lesz még virágosztás május 21-én is: 14 órakor a helyi kispiacon, majd háromnegyed háromtól a Március 15. utcában (a festékboltnál).

A Szövetség a pedagógusképzésről: Nem lehet hülyét csinálni a gyakorló intézményekben dolgozókból és szülőkből

Továbbra is a bizonytalanság határozza meg a kecskeméti pedagógusképzés gyakorló intézményeiben dolgozók, az oda járó gyerekek és szüleik mindennapjait – véli az ellenzéki Szövetség frakció. Mai sajtótájékoztatójukon elmondták: többször figyelmeztettek, hogy baj lesz és most baj van.

Felidézték, hogy a Petőfi iskola, a Kaszap utcai óvoda és a Bocskai utcai óvoda dolgozói, gyermekei és a szülők már a többedik fenntartóhoz kerülnek, ami folyamatos nyugtalanságot okoz mindenkinek, akit ez érint. Eleinte az állami főiskola volt a fenntartó, aztán a Neumann János Egyetem, majd a Károli református egyetem, és most a katolikus egyházhoz kerülne a fenti intézmények fenntartói joga.

A kertészeti kar épületei “csendben” az egyetemhez kerültek
Tóth Szilárd képviselő egy friss történést is a sajtó elé tárt. A Neumann János Egyetemért Alapítvány létrehozásakor az alapító okirat szerint nem került az egyetem tulajdonába a kertészeti kar épületegyüttese. Azonban, mint a képviselő mondta, szépen csendben május elsejével megkapta a Neumann egyetem az ingatlanokat. Amellyel az a helyzet jött létre, hogy az egyetemtől a reformátusokhoz került Petőfi iskola egy olyan épületben működik, amelynek az egyetem az új tulajdonosa. A Szövetség szerint ez újabb körülmény, amely növeli a bizonytalanságot és a kérdések számát. Korábban az ellenzék többször is szóvá tette, hogy a kecskeméti pedgagógusképzés rossz kezekbe került, és rossz döntést hozott mindenki, aki hozzájárult ahhoz, hogy végül Nagykőrösre került a kar vezetése, majd kiderült, hogy Kecskeméten nem indul tanító szak.

Király József szerint a dolgozók mellett 800 gyermek és szüleik nincsenek tisztában azzal, hogy mi vár rájuk, mert nem tájékoztatják őket. A képviselő elmondta, hogy már a többedik munkáltató felé elköteleződő nyilatkozatot akarják velük aláíratni, úgy, hogy semmiről nem tudnak. A Károli egyetem ebben nagyon hibás, ezt nem csinálhatja meg egy keresztény intézmény – tette hozzá. Vagyis, hogy a törvény átad nekik intézményeket, és utána gyorsan lepasszolja azokat valamilyen meggondolásokból. Király József szerint a városvezetés nagyon is tudott arról, hogy a pedagógusképzést átveszi a Károli egyetem, de vajon miért nem tett semmit, hogy az egyetem megtartsa ezt a kart?

Nem lehet hülyét csinálni abból a 120 dolgozóból és a 800 gyermek szüleiből – szögezte le Király József. Egyben arra kérte a Neumann egyetemet, a Károli egyetemet, a katolikus egyházat és a város vezetését, hogy üljenek le, és adjanak egy érthető jövőképet azok számára, akik most kapkodják a fejüket, hogy éppen mikor ki a fenntartójuk. A képviselő arra kéri a dolgozókat és a szülőket, hogy csak abban az esetben járuljanak aláírásukkal hozzá a legújabb átalakításhoz, ha minden kérdésre választ kaptak, és amennyiben vállalhatónak tartják a feltételeket. Információink szerint holnap a Petőfi iskolába járó gyerekek szüleinket tartanak értekezletet a fenntartóváltásról.

Márciusi hír, hogy a Károli Gáspár Református Egyetem a katolikus egyháznak adná a pedagógusképzés gyakorlati intézményeit, nem sokkal azután, hogy az egyetemtől megkapta a pedagógusképzést.

Megemlékezés és főhajtás Nagy Attila sírjánál

Nagy Attila a legendás, Jászai Mari-díjas, Kazinczy-díjas színművész, érdemes művész, rendező 1992-ben ezen a napon hunyt el.

1986-tól a Kecskeméti Katona József Színház színésze, rendezője és egy ideig művészeti vezetője is volt.

1990-től haláláig a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselőjeként tevékenykedett.

Színpadi szerepei, rendezései, mozi- és tévéfilmjei mellett szinkronszerepei is emlékezetesek, hiszen hangját még azok is vissza tudják idézni, akik sosem látták őt színpadon.

A Magyar Szocialista Párt Bács-Kiskun megyei Területi Szövetsége ápolja emlékét és díjat is alapított, amelyet az érdemelhet ki, aki az adott esztendőben a legtöbbet tette megyénkben a baloldali értékek megőrzéséért, képviseletéért. Az MSZP évente megszervezi a Nagy Attila Szavalóversenyt is, középiskolás korú diákok részére. Legutóbb éppen Kecskemét adott otthont a rendezvénynek.

Ma, Nagy Attila halálának évfordulóján Király József az MSZP megyei vezetője látogatott ki elhunyt párttársa sírjához, tisztelegni a kitűnő művész és politikus emléke előtt.

Arra, hogy mennyire érzékeny és odafigyelő politikus, igazi szocialista ember volt Nagy Attila, álljon itt egy idézet tőle. Ő már az első jobboldali kormány idején felismerte, hogy a tisztességtelen oktatási rendszer szét fogja szakítani a társadalom különböző csoportjait és ez növelni fogja a megosztottságot.

Íme Nagy Attila szavai:
„…az adott társadalmi feltételek, mint az iskolarendszerrel kapcsolatos ismerhető elképzelések nagyon gyorsan el fognak indítani az ifjúság nevelési rendszerében az óvodától az egyetemig egy erős polarizációs folyamatot. Lesznek szegény önkormányzati, falusi iskolák - és lesznek nagyon drága, rendkívül magas színvonalú elit iskolák. Ezt a folyamatot véleményem szerint sem megállítani, sem lefékezni nem lenne korszerű gondolat, de tekintettel arra, hogy én nemzeti érdeknek inkább tartom azt, hogy a tehetséges, szorgalmas emberek a nekik megfelelő legmagasabb szintű kultúra vagy képzettség színvonalán jussanak be a társadalomba, ezért én végrehajtó hatalmi kötelességnek tartom, hogy a megosztó új iskolarendszerben az átjárhatóság feltételeit és technikáit maga a végrehajtó hatalom tervezze meg.”

Szégyen, hogy akkor nem hallgatták értő füllel amit mondott és mára már ez a kettős iskolarendszer az összes következményével jól látható károkat okoz az országnak.

Szerző és fotó: Tancsa János

Javaslatokkal állt elő a Szövetség két képviselője a belváros élhetőbbé tételéért

A Mercedes-gyár Kecskemétre érkezése jelentős hatással van a város közlekedésére, és ez kihat a belvárosra is – véli Király József belvárosi képviselő (Szövetség). Ezért is kérte, hogy a több, mint 10 éves közlekedési tanulmányokat porolják le, és frissítsék azokat. Ehhez járul hozzá ő és frakciótársa Tóth Szilárd azzal a javaslat csomaggal, amely szerintük könnyítene a belváros közlekedésén, utat törne a kiskörút felszámolása felé, élhetőbbé tenne több kisebb, szűk utcát a városközpont környékén, és tehermentesítené a Jókai utcát.

1620726133446-11620726133446-1

Mérnököket kért arra Király József, hogy vázolják fel, milyen lépésekkel érhető ez el. E szerint első körben (a térkép nagyobban) a Jókai utcán a becsatlakozó kis utcák kereszteződésében körforgalmat kellene felfesteni. Miután ezek nem épített, hanem jelzett körforgalmak lennének, nem kerülne sokba a változtatás, és még idén megoldható lenne. Ugyanígy a Kaszap utca és a Kenderessy utca kereszteződésében is meg lehetne oldani a haladást – hangzott el a sajtótájékoztatón.

A második kör (a térkép nagyobban) már bonyolultabb, az anyagiakat is meg kell teremteni rá, és lakossági fórumokon is meg kellene vitatni. Mindenesetre vitaindító anyagnak tökéletes – véli Király József. Ebben az etapban hurkosítanák a belváros környéki területeket, de úgy, hogy mindenhonnan elérhetők legyenek a főbb közlekedési csatornák. A Nagykőrösi utcán csak a belváros felé engednék a forgalmat, a Jókai utcát pedig úgy alakítanák tovább, hogy azon csak kifelé haladhasson a forgalom. Valamint olyan nagy parkolókat építenének a belváros szélén, ahonnan gyalogosan könnyedén megközelíthető lenne a városközpont. A Jókai és a Nagykőrösi utcákban a változás után lenne egy széles rész a járművek számára, a kerékpárosoknak két irányban lenne bicikliút, kényelmes járda és még zöld növényzet is elférne a parkolósáv mellett.

Tóth Szilárd annyival egészítette ki az elhangzottakat, hogy az ő 7-es választókörzetének közlekedési gondjai összefüggnek Király képviselő 8-as körzetének problémáival, ezért is közösen javasolják a módosításokat. Mint mondta, a Bethlenváros belső részén sok a szűk utca, ugyanakkor sok az autó is, ezért is tartja jó ötletnek az ilyen utcák egyirányúsítását.

fotó és szöveg: kecsup.hu

Király József kezdeményezésére egyeztettek az evangélikus bérház felújításáról

A mai napon az Evangélikus Egyház tanácstermében megbeszélést folytatott a szecessziós Luther-palota lehetséges felújításáról Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Király József, a Belváros képviselője és utóbbi meghívásának eleget téve Prőhle Gergely, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője és Kis János evangélikus lelkész, számol be az eseményről Király József a szerkesztőségünk részére eljuttatott levelében.

A téma önmagáért beszél, hiszen főterünk egyik ikonikus épülete, a Mende Valér által tervezett evangélikus bérházegyüttes már régóta felújításra szorul. Mivel a város és az Evangélikus Egyházközösség közösen birtokolja ezt az épületet, mindenképpen közös gondolkodást és cselekvést igényel annak felújítása – írja az építész, műemlékvédelmi szakmérnök Király.

A megbeszélésen elhangzott, hogy nemcsak a tetőszerkezet és a homlokzat károsodott az elmúlt évtizedekben, hanem tartószerkezeti problémák is súlyosbítják a helyzetet.

A megbeszélést és a helyszíni bejárást követően kölcsönösen abban állapodtak meg, hogy mint tulajdonostársak külön-külön is megvizsgálják milyen lehetőséget látnak az épület teljes körű felújítására és annak közösségi célú hasznosítására, amit egy újabb találkozás keretében véglegesítenék.