Duna-Tisza közi vitairatunk

Letölthető formátum:

LETÖLTÉS

Országos választási programunk

Ide kattintva olvashatja el őket!

http://mszp.hu/cimke/program

Facebook

Galéria

Imázsfilm helyett vizes vébét Kecskemétre

Tiszta vizet kellene önteni a pohárba, mert a közgyűlés elé nem korrekt információkat hoztak be, amikor a pénzt megszavazták a városatyák – kezdte a Kecskeméti Fürdő előtt tartott sajtótájékoztatóján Király József, az MSZP helyi frakcióvezetője.

Majd a 2015. június 19-ei, Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság ülésén elhangzottakról idézett, Ladics Mónika osztályvezetőtől:

„Az, hogy ezt az imázsfilmet Kecskemét készítheti el, nagy megtiszteltetés azonban ez Magyarországot népszerűsíti az egész világon. A film elkészítése okán a város társszervezője lesz a 2017-es úszó, vízilabda, műugró, szinkronúszó és nyíltvízi vizes világbajnokságnak, ugyanúgy, mint Balatonfüred, ahol a nyílt versenyszámokat fogják rendezni. A kiemelt partnerség által Kecskemét hivatalos helyszíne lesz a vébé egyes kísérőrendezvényeinek. Ezen kívül több megjelenési felületet kap.”

Eztán a polgármester, júniusi közgyűlésen történt elszólására is felhívta a figyelmet a szocialista politikus:

„Az úszó világbajnokságnál már egy olyan megállapodást sikerült kötni, hogy Kecskemét kiemelt partnerként jelenik meg az eseményen. Cserébe edzőtáborokat, előversenyeket, rendezvényeket kap a város.”

Király József leszögezte, hogy nagy csúsztatások vannak az ügyben a városháza részéről, az általa kikért dokumentumból ugyanis kiderül, hogy a polgármester már a júniusi közgyűlésen még egy nem létező megállapodásra hivatkozik, hiszen az csak júliusban került aláírásra. Továbbá az iratból az is világossá válik, hogy szó sincs róla, hogy Kecskemét bármilyen színhelye, vagy társszervezője lenne a világbajnokságnak.

Ezért interpellációt nyújtott be a szocialista politikus, amelyben Szemereyné Pataki Klaudia polgármestert és Zombor Gábor országgyűlési képviselőt arra szólítja fel, hogy mint a város felelős vezetői, tegyenek meg mindent azért, hogy a méregdrágán épült Kecskeméti Fürdő ki legyen használva, s Kecskemét a vizes vébé rendezvényeinek helyszíne legyen, ahogy az ígérték korábban. Szerinte csak így lehetséges, hogy a magas költségű imázsfilm megtérüljön a város és lakossága számára.