Duna-Tisza közi vitairatunk

Letölthető formátum:

LETÖLTÉS

Országos választási programunk

Ide kattintva olvashatja el őket!

http://mszp.hu/cimke/program

Facebook

Galéria

A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát

Van egy magyar közmondás, miszerint a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát. Ez a közmondás jutott eszembe, amikor Kecskemét immáron nem csak országos, hanem világra szóló botrányokban is címszerepet kapott és ehhez imázsfilm sem kellett.

Kiszivárogtak ugyanis egy panamai ügyvédi iroda adatai, köztük a Magyarországról bejegyzett offshore cégek adatai is. Az újságírók először a közszereplőket vizsgálták meg, akkor bukkantak Horváth Zsolt egykori fideszes egészségügyi államtitkárra, országgyűlési képviselőnkre, aki - mint emlékeznek rá - kedvezményesen bérelhető szociális bérlakásban lakott a Luther Palotában.

Offshore céget elsősorban azok jegyeznek be, akiknek van eltitkolni valójuk, és Horváth Zsolt fideszes országgyűlési képviselőnek biztosan volt, hiszen vagyonbevallásában nem jelezte, hogy melyik cégben milyen szerepet tölt be.

A megyei MSZP szeretné elejét venni a leleplezéseknek és botrányoknak, ezért felszólítjuk minden városi és megyei fideszes és valamennyi más párt képviselőjét, nyilatkozzanak arról, hogy van-e nekik vagy családtagjaiknak külföldön bejegyzett vállalkozásuk, ha igen, mi az és mekkora részesedésben, valamint offshore cégekben, „adóparadicsomban” tartanak-e pénzt.

Nyilatkozatukat közösségi portálon pl. Facebook-on keresztül tegyék meg.

Ez azért lenne fontos, hogy az itthon becsületesen dolgozó és adózó állampolgárok erről az oldalukról is megismerhessék választott képviselőiket, és akinek van takargatni valója, az inkább adja vissza mandátumát.

Abban az országban, ahol milliók élnek szegénységben és sokan minimálbéren tengetik életüket, ott egyetlen képviselő sem engedheti meg magának, hogy így gyarapítsa vagyonát.

Ráadásul elejét vehetnénk az olyan városi legendáknak miszerint van még olyan honatyánk, aki állítólag külföldön tartja a pénzét.

Példát mutatva képviselőtársaimnak, először én kívánok nyilatkozni arról, hogy nincs külföldön bejegyzett vállalkozásom és mindenért itthon adózom.