Duna-Tisza közi vitairatunk

Letölthető formátum:

LETÖLTÉS

Országos választási programunk

Ide kattintva olvashatja el őket!

http://mszp.hu/cimke/program

Facebook

Galéria

Háttér: Balogh László kapta a Kecskemét Város Fejlődéséért díjat

Milyen indoklással kapta meg ezt az igen kitüntető díjat?

Érdekes volt a laudáció, amiben felolvasták, hogy miért kapom ezt a díjat, mert elismerték a lobbi tevékenységemet, amit a megyéért - városért végeztem, külön kiemelték a kórház, a Cifra palota illetőleg a könyvtárfejlesztést. Ez nagyon jól esett, mert ezek olyan munkák, amelyek meghatározóak Kecskeméten. Ezen kívül szó volt a Mercedes kormánybiztosaként végzett tevékenységem elismeréséről, amely munka keretében elindult egy fejlesztési program, ami egyébként még most is fut, és ha megvalósulna az egy 80-100 milliárdos fejlesztést jelentene.

Sokat lehet hallani erről a fejlesztési összegről, de senki sem tudja, hogy mit takar pontosan?

Ennek a programnak az a célja elsősorban, 1. hogy minél könnyebben be tudjon illeszkedni a magyar társadalomba a Mercedes; 2, minél nagyobb hasznot ki tudjon belőle venni a hazai kis és középvállalkozói szektor; 3, hogy minél nagyobb hasznot hozzon Kecskemétnek és a 60 kilométeresre tervezett, de változó méretű térségnek ez a beruházás.

A program az utak építésétől, a vasúti összeköttetés megépítésén át, az iskolák korszerűsítésétől, a nemzetiségi kultúra támogatásától, de akár próbapálya elkészítése az elkészült autóknak itt Kecskeméten… nagyon sokféle célja lehet.

Kik vettek részt az előkészítésében?

Ennek a programnak a kidolgozásában Danyi József rektor úr vett részt, Kiss István a Vállalkozásfejlesztési Alapítvány akkori igazgatója, Lukács Pál, aki ma GAMF-on tanít, és a motorja Palkovics László volt aki most lett a GAMF Stratégiai rektorhelyettese, korábban a Knorr-Bremse-nek volt a kutatás-fejlesztési vezérigazgatója, az ő tudása nélkül szerintem nem jutott volna el idáig a program.A program kapcsán jött létre az Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Kft, ami mellett kialakult egy klaszter, azokból a jövőbeli szolgáltatókból, illetőleg beszállítókból, akik azt gondolják, hogy részesei lehetnek a Mercedes fejlesztésnek.

A kórházfejlesztési forrásnak mi a története?

Ez nehéz ügy volt, mert Kecskemétnek igen komoly partnerekkel kellett versenyeznie, amely versenyben nagyon nagy múlttal és egyben nagyon nagy lobbierővel rendelkező városok voltak jelen. A verseny jelentőségét jól mutatja, hogy mivel Székesfehérvár pályázata nem nyert, azért a megyei közgyűlés elnöke újsághirdetésben tiltakozik. Itt sokat lehet erről beszélni, de egy valamit mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy ezt a nagy ügyet pártállásra való tekintet nélkül minden képviselő intézte, segítette!

Nem került be a parlamentbe, mit csinál?

Korábban is voltam már ügyvéd, 4 éven keresztül próbáltam ezt a szakmát, most újra elkezdem és felépítgetem, megpróbálok praktizálni. E mellett remélem az önkormányzati választáson sikerül bejutni a megyei közgyűlésbe, ahol majd meglátjuk, hogy miben lehet segíteni.

Ön több évtizedes politikai múlttal a háta mögött, hat héttel az önkormányzati választások előtt Zombor Gábor helyében kitüntetné-e az ellenpárt nagy öregjét az egyik legjelentősebb kecskeméti díjjal?

Ez a kérdés, azért nem jó nekem, mert én biztos, hogy kitüntetném. Nekem mindig is ez volt a hitvallásom, például a laudációban is szerepelt, hogy a politikai ellentétek közepette próbáltam mindig közelíteni a jó ügyért a politikai oldalakat.

(hirosindex.hu)