Duna-Tisza közi vitairatunk

Letölthető formátum:

LETÖLTÉS

Országos választási programunk

Ide kattintva olvashatja el őket!

http://mszp.hu/cimke/program

Facebook

Galéria

Dobos József napirend előtti hozzászólása 2015.12.17.

Tisztelt Polgármester Asszony!
Tisztelt Jegyző Asszony,
Tisztelt Közgyűlés!

A magyar oktatás szétverése országos folyamat, hiszen a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) képtelen ellátni a feladatait, s ez évről-évre több pénzébe kerül az állampolgároknak!

Ami viszont nagyobb probléma, hogy Kecskemét legerősebb gimnáziumát készülnek tönkretenni vélt, vagy valós sértettség, politikai hátsószándék miatt!

A szerdai, főtéri tüntetés – amelyet a Bányai Júlia gimnázium szülői munkaközössége szervezett – jól demonstrálta, hogy nem kérnek az új iskolaigazgatóból Kecskemét polgárai.

Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy Lukács Lajos munkásságát számok és tények igazolják, míg a „megmaradt” másik pályázónak nincs semmilyen komoly szakmai múltja, amely movitálhatná őt egy ilyen rangos, nívós intézmény vezetésére!

Több ezer versenyen szerepeltek a Bányais diákok, amióta Lukács Lajos az igazgató. Ezeken a megmérettetéseken rendre országos és nemzetközi dicsőségeket szereztek városunknak.

Csak néhány példa:

Robotika világbajnokság 15. hely
Mobilrobot programozó országos versenyek 1. helyezések
Bolyai anyanyelvi országos csapatverseny – 1. és 2. helyezések
Angol, biológia, földrajz, francia, kémia, matematika OKTV versenyek – 1., 2., 3. helyezések tömkelegei
Kosárlabda diákolimpia – ötszörös országos bajnok

Elvitathatatlan tény továbbá, hogy a Bányais diákok 93%-a nyert felvételt felsőoktatási intézménybe! Ez a szám úgy gondolom, hogy több mint meggyőző! Több felmérésen a Bányai az ország legjobb iskolái közé verekedte be magát, nem hagyhatjuk, hogy Kecskemét egyik egyedülálló intézménye nemtelen támadások közt kivérezzen!

Most is szeretném hangsúlyozni az MSZP frakciója nevében, hogy akkor is igennel szavaztunk Lukács Lajos mellett, s továbbra is teljes mellszélességgel kiállunk mellette, hiszen az elért sikerek és a szakmaiság őt igazolja!

Kérem a Tisztelt Közgyűlést, hogy tegyék félre pártpolitikai érdekeiket, s a józan észre hallgatva támogassák Lukács Lajost, és az őt követelő Bányaisokat, amíg nem késő…!