Dobos József napirend előtti felszólalása 2015.04.30.

Téma: kecskeméti parkolás

2014 tavaszára elkészült a több milliárdos beruházással megvalósuló Megyei Kórház bővítése mindannyiunk örömére. A nagyon szép korszerű intézmény megnyitásával egy időben megszűnt a régi Izsáki úti kórház. Közben elkezdődtek a megyei kórházi átszervezések, így a kecskeméti kórház súlypontivá vált.

Ezzel egyidejűleg egyre több vidéki beteg, valamint azok látogatói, hozzátartozói jelelnek meg nap, mint nap a megyei kórházban. Sajnos a beruházással azonban nem lettek kialakítva új parkoló helyek. A már meglévő parkoló helyek állapotán is javítani kellene.
A Nyiri úti lakosok közül többen jelezték felém, hogy rémálommá vált a házaik előtti parkolás, amióta a kórház bővítése megvalósult. Elmondásuk szerint eddig is nagyon nehéz volt a megállás, de a kórház bővítésével szinte lehetetlenné vált a saját házuk előtti parkolás, amely megkeseríti mindennapi életüket.

Ezt a problémát már többen jelezték az önkormányzat felé is, azonban sajnos a mai napig érdembeli megoldás nem történt.
Bízom benne, hogy Polgármester asszony az általam felvetett problémát mielőbb kivizsgálja és megoldást talál rá.