Warning: Table './kecskemet@002dmszp/sessions' is marked as crashed and should be repaired query: SELECT u.*, s.* FROM users u INNER JOIN sessions s ON u.uid = s.uid WHERE s.sid = '2ac04f01fca4b108a6f5ad2c77a2a4a7' in /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/database.mysql.inc on line 172

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/database.mysql.inc:172) in /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/bootstrap.inc on line 899

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/database.mysql.inc:172) in /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/bootstrap.inc on line 531

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/database.mysql.inc:172) in /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/bootstrap.inc on line 532

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/database.mysql.inc:172) in /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/bootstrap.inc on line 533

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/database.mysql.inc:172) in /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/bootstrap.inc on line 534
Brúszel László napirend előtti felszólalása (2013.12.19.) | Kecskeméti MSZP

Duna-Tisza közi vitairatunk

Letölthető formátum:

LETÖLTÉS

Országos választási programunk

Ide kattintva olvashatja el őket!

http://mszp.hu/cimke/program

Facebook

Galéria

Brúszel László napirend előtti felszólalása (2013.12.19.)

warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/database.mysql.inc:172) in /storage/web/kecskemetimszp/portal/includes/common.inc on line 141.

Mi, kecskemétiek – visszanézve sok-sok generáció - kemény munkával elértük, hogy városunkat ma úgy tarthatják számon a világ gazdasági térképén, mint amely városban előállított ipari produktum, meghatározó jelentőségű a magyar nemzetgazdaság számára.

Ez a siker nem a véletlen, vagy a szerencse műve, hanem köszönhető elsősorban a kecskeméti embereknek, akik a város történelme során szorgalmasan dolgoztak, és vallási, nemzeti, ideológiai és politikai hovatartozásától függetlenül, összefogtak a városért, a nehéz helyzetekben is.

Valahogy így, kecskemétiesen történt 2008-ban is, amikor az akkori szocialista-liberális kormány, egy FIDESZ vezette városban – Kecskeméten - megtámogatta sok tízmilliárdos közpénzzel, a Daimler konszern Mercedes gyár beruházását. És amely beruházást a kisebbségben lévő kecskeméti szocialista-liberális pártok nem „elutálták” – mint tette abban az időben a jobboldal számos városban, más beruházásokkal kapcsolatban – hanem minden erejükkel segítették, összefogva a közgyűlés többségével. Még véletlenül sem foglalkozva azzal, hogy ez a kormány, vagy önkormányzati vezetés „vet”, egy másik meg „arat”, mert úgy tartották, a város érdeke minden vélt vagy valós pillanatnyi pártérdeknél előrébb való. És ugyanígy támogattunk-segítettünk minden kapcsolódó beruházást, amely az elmúlt években indult Kecskeméten. Ha valami modell lehet, akkor ez igen.

A ma már teljes gőzzel működő Mercedes gyár – mint ahogyan azt előzetesen is vártuk - jelentősen járul hozzá a nemzeti össztermékhez.

Az idén várhatóan a gyár termelése eléri az ország éves bruttó termelési értékének legalább egy százalékát, vonzza a beszállítók letelepedését, segíti már működő vállalkozások további beruházásait.

Bővült a helyi és térségi foglalkoztatás, a járműgyártásban dolgozók átlagkeresete 281 ezer forint volt 2012-ben, miközben a megyei ipari átlag 197 ezer forint volt. Bács-Kiskun megye a 2011. évben a 13. helyet foglalta el az egy főre jutó GDP értéke alapján, a 2013. évben bizonyosan az első tíz közé kerül.

Nem nehéz belátni, hogy az a gazdasági teljesítmény, amely érzékelhető Kecskeméten a Mercedes beruházás nyomán, akkor éri el igazi hatását, ha a helyi gazdaság eredményei szétterülnek a város egészén, és a fejlődésből minden kecskeméti ember részesül.

Majd, ha a megérdemelt bérükből nemcsak a mindennapi megélhetésre futja a munkavállalóknak, ha nem lesz egyre több szegény ember, aki még a csökkentett közműköltséget, vagy gyakran a társasházi közös költséget sem tudja kifizetni, ha nem kényszerülnek el innen is egyre többen külföldre munkát és megélhetést keresni, és ha nem lesz több rászorult, akiknek állás, meleg otthon nem jut, de együtt érzően ételt adunk nekik ilyenkor Karácsony előtt….

És ha nem lesz sáros, burkolatlan vagy örökké kátyús út Kecskeméten, ha minden panelház korszerű, energiatakarékos szigetelést kap, ha a kerékpárosok és a gyalogosok nem egymást tiporják, megfelelő kerékpárutak és járható járdák híján, és ha nem fulladozunk a porban és pollenben, és ha minden gyermek naponta legalább egyszer meleg ételt ehet….

És ha a gazdasági növekedés nem jár együtt a közbiztonság romlásával, nem kell attól tartani a kecskemétieknek, hogy bármikor feltörhetik lakását, tanyáját, ellopják gépkocsiját, és ha majd nem kell a köztéri műalkotás őrzésére nyomban egy térfigyelő kamerát is felállítani…

Sorolhatnám tovább, de azt fogják mondani, miért rontom én itt a karácsonyi hangulatot…..

Igen, van mire büszkének lenni, de sok teendőnk van még a városban ahhoz, hogy magunkat dicsérjük. Az eredményekért újra és újra meg kell dolgozni, és akinek kijutott a sikerből, a jólétből, az legalább most álljon meg egy pillanatra és gondolkozzon el, gyakoroljon keresztényi alázatot és mértékletességet.

Békés Karácsonyt és egy Boldogabb Új Évet mindenkinek!