Aki fát ültet, az jövőt épít, melyet gyermekei és unokái szemével lát - Király József napirend előtt (18.05.31.)

Tisztelt Polgármester Asszony!
Tisztelt Jegyző Asszony, Tisztelt Közgyűlés!

Szeretnék gratulálni a nap kitüntetettjeinek, ugyanígy a közelgő pedagógus nap alkalmából kívánok sok sikert és kitartást az oktatásban-, nevelésben résztvevőknek!

Kecskemét városa idén ünnepli várossá nyilvánításának 650. évfordulóját. A jeles évforduló kapcsán számos rendezvény kerül megrendezésre és várhatóan lesznek majd a város múltjával kapcsolatos előadások és kiadványok is. Az Önkormányzat mellett több civil szervezet, közösség is jelezte együttműködő szándékát.

Ezúton szeretném jelezni, hogy a Kecskeméti Városszépítő Egyesület nagyszabású faültetési programhoz szeretne partnerséget ajánlani, mind az Önkormányzatnak, mind a választókerületek képviselőinek és nem utolsó sorban Kecskemét város polgárainak. Ez nem szólna másról, minthogy ősszel a meglévő városi utcák fasorainak pótlására kerülne sor.

Nagy kihívás lenne minden résztvevőnek, ugyanis szakmai szempontok figyelembevételével kerülnének kiválasztásra a pótolandó fák, ugyanakkor az esetlegesen meglévő kiszáradt tuskók kiszedéséhez szükség van a Városüzemeltetési Kft. segítségére és a lakosok önzetlen adakozására, azaz arra, hogy saját portájuk elé fák megvásárlásához, ültetéséhez, majd gondozásához járulnának hozzá. Így mindenki magáénak érezhetné, úgy mint régen.

Aki fát ültet, az jövőt épít, melyet gyermekei és unokái szemével lát. Aki fát ültet, hosszú távra tervez, reményt sugall és az Életnek ad esélyt. Üzenjen hát a 650 éves Kecskemét városa ezzel a gesztussal a jövőnek, erősítve a városhoz való kötődésünket. Arra kérem minden képviselőtársamat, hogy álljon a Kecskeméti Városszépítő Egyesület kezdeményezése mellé és a 650 éves évforduló tiszteletére tegyük rendbe közösen utcáink fasorait és környezetét.

Köszönöm a szót!