Duna-Tisza közi vitairatunk

Letölthető formátum:

LETÖLTÉS

Országos választási programunk

Ide kattintva olvashatja el őket!

http://mszp.hu/cimke/program

Facebook

Galéria

9. vk. Műkertváros / Erzsébetváros – Orbán Gyula

Családommal Kecskeméten, az Erzsébetváros – Kossuth-város részben lakunk több évtizede. Jól ismerem a választókerületet minden szépségével és hibájával, hiszen itt nőttem fel, gyerekkorom legszebb éveit is itt töltöttem. Több mint 5 éve megalapítottam a helyi polgárőrséget, s annak vezetőjeként aktívan dolgozom az itt élők biztonságáért. Civilben autóbusz-vezetőként dolgozom.
Ismerem az itteni emberek életét, mindennapi problémáikat, s ezeket szeretném megoldani munkámmal. Az Ön önkormányzati képviselője szeretnék lenni, hogy Kecskemét sorsát ne a kormány, vagy pártemberek döntsék el.
Programom alapvetően az elmúlt hetekben, az itt élő emberektől kapott javaslatokból áll össze. Mint az MSZP jelöltje, igyekszem személyesen is felkeresni Önt, hogy megbeszéljük, hogyan tudnánk közösen szebbé, élhetőbbé tenni környezetünket. Városrészi fórumok szervezését tervezzük, ahol mód lesz szintén a személyes találkozásra, eszmecserére. Addig is várom építő jellegű javaslataikat!
Kérem, ha a városrészünkért tenni és cselekedni akaró személyem, és programom bizalmat ébresztett Önben, akkor kérem kedves családját, barátait, hogy szavazataikkal támogassanak az október 12-ei önkormányzati választáson!

Elérhetőségem: tel.: 06 30 621 13 77 | e-mail: orbangyula6 [at] gmail [dot] com

1. Meg választásom esetén azonnali hatállyal neki látok és felszámoltatom a Kórház utcát, ami városunk szégyenfoltja. Az idős embereket nem hagyjuk magukra: létrehozunk városrészeinkben egy időseket segítő szolgálatot, ahol mindennapjaikat segítjük, pl.: gyógyszerkiváltás, orvoshoz való eljuttatásuk, bevásárlás és természetesen védelmük.

A Bakule Márton utcai és a Műkertvárosi polgároknak kerékpárutat építünk a főtérig, hogy ne legyenek a várost összekötő, szűk közúton balesetnek kitéve.

A Kalap utca, Török utca, Kanyar utca és a Szondy utca - és még sorolhatnám -, ahol áldatlan állapotok uralkodnak. Rendet teszünk, az utakat kijavítjuk, valamint az ott élők biztonsága érdekében térfigyelő kamerákat helyeztetek el, s fokozni fogom a polgárőreink járőrözését a rendőrséggel karöltve. Mindennél fontosabb gyermekeink és az itt élő emberek biztonsága!

2. A Czollner téren és környékén is helyre kell állítani a közbiztonságot. Egy kulturált parkot hoznánk létre, ahol minden korosztály jól érezheti magát. Nem feledjük a kutyagazdákat sem: kutyajátszóteret is létesítünk. Az iskolánál gyalogos átkelők létesítését szorgalmazom, gyermekeink és az ott élők biztonságos közlekedése érdekében.

3. A Zöldfa utca, Puskás Tivadar u., Kossuth krt. Penny felöli részén azonnali burkolatcsere, illetve szilárd burkolattal való ellátása szükséges, hogy az ott élők ne fulladjanak a mérhetetlen mennyiségű portól. A közbiztonságot növelendő, hogy a közvilágítást fejlesszük, kiépítsük, hogy ebben a városrészben se kelljen rettegnie annak, aki este is ki akar menni az utcára.

4. A Rákóczivárosban, Erzsébetvárosban, Műkertvárosban és Kossuthvárosban is új utakra, járdákra, gyalogos átkelőkre van szükség, hogy az itt élő családok ingatlanjai ne veszítsék el értéküket. Továbbá munkahelyteremtő beruházásokat is szorgalmazok, hogy munkához jussanak az emberek.

5. Halasztást nem tűrő a közbiztonság kérdése. Látható és érezhető, 24 órás jelenlét kell polgárőreinkkel és a rendőrség segítségével, hogy nappal és este is biztonságban érezzék magukat a lakosok!

Munkám akkor lehet sikeres, ha összefogunk egymással, és szavazatával Ön is támogat, hogy itthon, otthon legyünk!

A jogvédő civilszervezeteknél és a törvényszéki munkámból adódóan, és a polgárőrség területén szerzett jártasságommal a városrészeink mielőbbi fejlődéséhez és közbiztonságához szeretnék hozzájárulni. Nem politizálni szeretnék, hanem cselekedni és tenni a dolgom lakóhelyünk fejlődéséért!