Duna-Tisza közi vitairatunk

Letölthető formátum:

LETÖLTÉS

Facebook

Galéria

3. vk. Máriaváros / Belváros – Dr. Brúszel László

Családommal a Losonczy utcában lakunk, jól ismerem a 3. számú választókerületet: a Mária-várost, a Belvárost, a Homoki domb környékét, a Villanegyedet és az un. Elő-Széchenyivárost. Immáron negyedszázada tevékenykedem a városért, civilben pedig ügyvédként dolgozom. Jól ismerem az emberek életét és problémáit.

Az Ön önkormányzati képviselője szeretnék lenni azért, hogy Kecskemét sorsát ne a kormány, vagy pártemberek döntsék el, és hogy képviseljem minden itt lakó ember érdekeit, segítsek gondjaik, problémáik megoldásában. Programom alapvetően az elmúlt hetekben az itt lakóktól kapott javaslatokból áll össze.

Mint az MSZP képviselőjelöltje, igyekszem Önt felkeresni és „Beszéljük meg!” címmel, városrészi fórumokon is mód lesz a személyes találkozásra. De addig is várom javaslatait.

Ha személyem és programom bizalmat ébresztett Önben, kérem, hogy szavazatával támogasson az október 12-i választáson.

Elérhetőségem: 06/70/770-4836, e-mail: drbruszellaszlo [at] mail [dot] datanet [dot] hu, 6000 Kecskemét, Losonczy u. 2/B.

Tisztelt Választópolgár!

Az önkormányzatnak többmilliárdos bevételt hoz a Mercedes gyár működése, de szeretném azt, ha a következő években minden kecskeméti megérezné a beruházás hasznát. A város pénzét minden kecskeméti életkörülményeinek a javítására kell felhasználni. Ne csak a városközpont épüljön-szépüljön! Főbb vállalásaim a következő öt évre, a következők.

1. Könnyítjük a kisgyermekes családok megélhetését, ingyenessé tesszük a bölcsődei, óvodai ellátást a városban.
2. Az egész városban elvégezzük a járdák és utak felújítását, kiemelten a Mária-városban, a Homoki-dombi és a Szalagház mögötti utcákban.
3. Kitiltjuk a kamionforgalmat a Nagykörútról. Több ingyenes parkolóhelyet létesítünk a Nagykörúton kívüli közterületeken, a Széchenyi-városban.
4. Biztonságosabbá tesszük a kerékpáros- és a gyalogos közlekedést. Felújítjuk a Nyíri úti kerékpárutat, kerékpár utat létesítünk a Kápolna utca – Irinyi út tengelyében.
5. Újraszervezzük a város közösségi közlekedését. Több biztonságos gyalogos átkelőhelyet létesítünk a forgalmas útvonalakon.
6. Rendbe tesszük közterületeinket, javítjuk a zöldfelületek, parkok és játszóterek állapotát. Új játszótereket létesítünk, a régieket folyamatosan karbantartjuk.
7. Folytatjuk a csapadékvíz csatornázási programot, a belváros elavult víz-, és szennyvízcsatornáit felújítjuk.
8. Nagyobb közbiztonság lesz a városban. Az egyes városrészeknek elérhető polgárbarát rendőrsége lesz, amelyek munkáját több polgárőr és önkéntes támogatja.
9. Tiszta, átlátható közéletet és városi gazdálkodást vezetünk be. Megszüntetjük a felelőtlen vállalati gazdálkodást, a fiktív számlázásokat, a sok tízmilliós szakértői, tanácsadói megbízásokat, szigorúan ellenőrizzük a közpénzek felhasználását.
10. Az önkormányzat jobban fog támaszkodni az önkéntes munkát vállaló civilszervezetekre, a városrészi kisközösségekre.
11. Több találkozási helyet létesítünk az idős embereknek, a fiataloknak pedig kulturált közösségi tereket, klubokat, sportolási- és szórakozóhelyeket.
12. A vállalkozásokkal együttműködve, a fiatalok, a nők számára több munkahelyet és részmunkaidős elfoglaltságot létesítünk. A gyermekes családok és a nyugdíjasok számára nagyobb kedvezményeket biztosítunk a városi szabadidős létesítmények használatánál.

Kecskemét élhető város, de sok a teendő. Szeretünk itt lakni és dolgozni. Ide köt bennünket saját múltunk, boldogulásunk és családunk, gyermekeink jelene és jövője. Önnel együtt szeretnék tenni, cselekedni a Hírös Városért. Mindannyiunkért!