10. vk. Hunyadiváros – Király Szabolcs

Király Szabolcs vagyok, születésem óta Kecskeméten élek, tősgyökeres lakója vagyok a Hunyadivárosnak.

Az Ön önkormányzati képviselője szeretnék lenni azért, hogy Kecskemét sorsát ne a kormány, vagy pártemberek döntsék el, és hogy képviseljem minden itt lakó ember érdekeit, segítsek gondjaik, problémáik megoldásában. Programom alapvetően az elmúlt hetekben az itt lakóktól kapott javaslatokból áll össze.

Tisztelt Választópolgár!

Az önkormányzatnak többmilliárdos bevételt hoz a Mercedes gyár működése. Azonban én azt szeretném, ha a következő években minden kecskeméti megérezné ezen beruházás hasznát, és a város pénzét valamennyiük életkörülményeinek javítására használnánk fel.
Főbb vállalásaim – jelölttársaimmal együtt – a következő öt évre az alábbiak:

1. Segítőszolgálat létrehozása nyugdíjasok számára, hogy nyugalmasabban és könnyebben éljenek.
2. Ingyenessé tesszük a bölcsődei, óvodai ellátást a városban, ezzel is könnyítve a kisgyermekes családok megélhetését.
3. Kihelyezett rendőrség működtetése, polgárőrség megerősítése a közbiztonság javítása érdekében.
4. Elvégezzük a járdák és utak felújítását és akadálymentessé tételét az egész Hunyadivárosban. Mindezt nem választási fogásként, hanem az elkövetkezendő öt évben folyamatosan tesszük.

5. Biztonságosabbá tesszük a kerékpáros- és a gyalogos közlekedést. Őrzött kerékpártárolókat építünk a közforgalmi tereken.

6. A veszélyes útszakaszok és kereszteződések megszüntetése körforgalmak építésével, valamint a forgalom szabályozásának újragondolásával.

6. Rendbe tesszük közterületeinket, javítjuk a zöldfelületek, parkok és játszóterek állapotát és azokat folyamatosan karbantartjuk.

7. Több találkozási helyet létesítünk az időseknek, a fiataloknak pedig kulturált közösségi tereket, klubokat, sportolási- és szórakozóhelyeket.
8. Tiszta, átlátható közéletet és városi gazdálkodást vezetünk be. Megszüntetjük a felelőtlen vállalati gazdálkodást, a fiktív számlázásokat, a sok tízmilliós szakértői, tanácsadói megbízásokat, és szigorúan ellenőrizzük a közpénzek felhasználását.