Duna-Tisza közi vitairatunk

Letölthető formátum:

LETÖLTÉS

Facebook

Galéria

1. vk. Petőfiváros – Riczu Péter

Kecskemét, a mi városunk. Mi, akik itt élünk, szeretjük ezt a csodálatos helyet, ez a mi otthonunk.
Mindannyian sokat teszünk azért, hogy folyamatosan épüljön, szépüljön, vonzó legyen mindenki számára. Büszkék vagyunk a közösen elért eredményekre. De szükségünk van arra, hogy Kecskemét fejlődjön, igazán sikeres legyen.

És ez vonatkozik a Petőfiváros-Felsőszéktó városrészre is. Igaz nem itt, hanem a Széchenyivárosban élek imádott Családommal, de ez a városrész valahogy kezdetektől fogva nagyon vonzott. Ezért is célom egy élhetőbb Petőfiváros-Felszőszéktó.

Egy helyi infokommunikációs cég marketingese vagyok, emellett a helyi közélettel is már négy éve intenzívebben foglalkozom. Sokat találkozom a város polgáraival, akik elmondják, hogy mire van igazán szükségük.

Hogy mit kell tenni, már nagyjából tudom. De ha még Ön is elmondaná, megköszönném. Amennyiben szimpatikus a programom, kérem, támogasson szavazatával október 12-én.

Közösen a közösségért!
Közösen Kecskemétért!

Telefon: +36 (30) 9531727
E-mail: riczup [at] riczupeter [dot] hu
Web: www.riczupeter.hu

Tisztelt Választópolgár!

Kecskemét az Alföld és Hazánk egyik legszebb ékszerdoboza. Ahhoz, hogy még szebben tündököljön, szükség van a fejlesztésére, építésére. De ez a munka nem korlátozódhat egy-egy térre vagy utcára: ki kell terjesztenünk a Város egész területére! Ennek pedig fontos része Petőfiváros és Felsőszéktó területe.

A felmerült problémák és igények alapján programom szervesen kapcsolódik a városra vonatkozó programunkhoz.

1. Ingyenes bölcsőde és óvoda
- Fel kell újítani az Egyetértés utcai óvodát és annak környékét. Az itt élők pedig ne fizessenek különböző díjakat, csak hozzák örömmel gyermekeiket – hiszen Ők a mi jövőnk.

2. Utak és járdák felújítása
- Az állandó toldozás-foltozás ideje lejárt! Az egyik legjobban igénybevett utat, a Búzavirág utcát helyre kell hozni. A Széles köz rendbetétele sem várathat magára.
- A biztonságos közlekedéshez meg kell teremteni a feltételeket a forgalmi csomópontok, veszélyes útszakaszok felülvizsgálatával: például a Széles köz Hetényegyháza felőli bekötő szakaszán.
- A földutak minél előbbi szilárd burkolattal történő ellátása vagy zúzalékkal való feltöltése a leginkább sújtott Felsőszéktó területén jobb életkörülményeket biztosíthat.

3. Közterületeink, játszótereink folyamatos kezelése
- Szép a petőfivárosi emlékszobor, büszkék lehetünk rá. De emellett a többi közösségi teret is ápolni, gondozni kell: vonzó legyen az itt élők és az ide látogatók számára. Bővítsük akár a Petőfi parkot is.

4. Kerékpáros közlekedés fejlesztése
- A városrészben élők közül sokan közlekednek kerékpárral, melynek feltételei nem mindig adottak. Építsük meg végre például a Csalánosi út mellett is a kerékpárutat!

5. Közbiztonság növelése
- Legyen egy állandó helye a polgárőreinknek és akár egy rendőrőrsnek is a városrészben, ahol személyesen is megkereshetjük őket és kérhetjük a segítségüket.

6. Tiszta, átlátható közélet és városi gazdálkodás
- Otthon is megbeszéljük, hogy miből gazdálkodunk hónapról hónapra, évről évre. Mindenkinek joga van tudni a közpénzek elosztását is. Folyamatos tájékoztatást ígérek a városrész polgárainak és velük, Önnel közösen hozzuk meg a döntéseket.

Mindezeken felül még sok mindent kell megbeszélni, megtervezni, megcsinálni. Közösen sikerülni fog. Hiszen mindannyiunk érdeke Kecskemét sikere és azon belül egy élhetőbb Petőfiváros-Felsőszéktó.